Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Найо Тицин представя новия си документален филм в Дома на киното

отпечатай новината

05.07.2010 15:15 | Видян 3651 пъти

Найо Тицин представя новия си документален филм в Дома на киното

След като беше представен на фестивала на българското кино в Рим дойде ред и на Софийската премиера на новия документален филм на Найо Тицин “Лице в лице с Агрипина”. Лентата ще се завърти за първи път пред българската публика на 9 юли 2010 г. (Петък) от 19.00 в Дома на киното. Филмът колкото е музикален, толкова е и политически и търси отговори на въпросите: До къде може да стигне една майка обсебена от мисълта за власт? Има ли непозволени средства в политиката? Как се манипулират хората? Целта оправдава ли средствата?

Преди 300 години Хендел разкрива част от отговорите в Рим където написва своята опера “Агрипина”. Действието се развива в същия град 17 века по-рано, когато Агрипина, майката на Нерон, прави всичко възможно за да слойжи сина си на трона. И накрая успява.

“Лице в лице с Агрипина” (FACING AGRIPPINA) е документален филм, в който носителят на Грами диригентът Рене Якобс, френският режисьор Венсан Босар, модният ас Кристиян Лакроа и българското сопрано Александрина Пендачанска превъръщат търсенето на отговори за проблемите на властта в оазис за сетивата. Със своята камера Найо Тицин проследява музиката на Хендел из залите на Берлинаската Щатсопера, разкрива мрaморните образи на главните действащи лица из залите на Лувъра и приема предизвикателството да застане лице в лице с Агрипина. Едно вълнуващо изживяване, в края на което става ясно, че когато става дума за власт хората не са се променили в последните 2000 години.

Филмът е на продуцентска къща СПОТЛАЙТ, която от няколко години продуцира музикални-документални филми за френския лейбъл за класическа музика Хармония Мунди.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !