Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Професор Вучков: Първанов ме изгони от три телевизии

отпечатай новината

09.08.2010 12:41 | Видян 8497 пъти

Професор Вучков: Първанов ме изгони от три телевизии

 

(Продължава от миналия брой)

Парламентът носи ли ви естетическа наслада?

Как ще ми носи? Та той е образец за чалгата. Цялата работа е, че чалгата се подхранва от самия парламент и от първите държавници. Всички знаем как президентът Георги Първанов е влюбен в Иванките (Има предвид фолк изпълнителките – б.а.), които му пяха на предизборните кампании. И Бойко Борисов много обича Иванките. Защо правят партита с чалгаджийки, а не с оперни певици, които са признати на цял свят. Ами Азис пя на изборите на БСП. Какво да кажем за това момченце с бебешко лице Сергей Станишев. То не го ли е срам Азис да му бъде агитаторът. Тях ги интересува само да вземат властта, без значение как ще го направят. С най-големите простаци и чалгаджии.

Когато сте на екран прави впечатление цветовете, с които маркирате темите си. Какво означава лилавото. А жълтото?

Целият български народ знае, че аз не чета от тях. Даже мои зложелатели виждат, че професорът импровизира. Аз поглеждам само за секунда. Тези листа никога не са ми трябвали. Като не глупав човек обаче съм се замислял, че може да ми падне пердето, да изключа и да не мога да продължа.

Коя е най-глупавата ТВ водеща според вас?

90 на 100 не стават за тази работа. Казвам го без всякакво преувеличение. Даже, ако трябва да съм искрен журналистите от печата са по-качествени от телевизионния репортер. Имат по-добър език, повече се съсредоточават в проблематиката и канят повече звезди - умни хора, които може да кажат нещо смислено.

Може ли да се каже, че сте професор по телевизия, професор Вучков?

С абсолютно основание. Но нека се върна малко назад. Станах професор по теория на художествената литература. Бях вече доктор на науките, около 50 годишен. Реших да се срещна със сегашния ректор на УНСС професор Борислав Борисов. Предложих му да чета лекции по теория на художествената литература, тъй като това много помага в медийните среди. Той се съгласи и аз започнах да говоря пред препълнени зали.
Така че мога да се нарека съвсем спокойно професор по телевизия, защото в същото време написах първата стройна теория на телевизионното творчество. 500 страници труд, с огромен научен апарат, където цитирам имената на най-големите творци.

Защо ненавиждате Господари на ефира?

Аз не ги ненавиждам, но не може да не ми направи впечатление, че те се занимаваха почти само с мен. Те имаха претенцията, че тяхното предаване се занимава с просташки изцепки. Ами в България е пълно с простаци! Аз ли съм простак, автор на 27 книги, някои от тях с награди, оценени дори в чужбина. Наглост! Веднъж ги поставих на мястото им, в ефира при Милен Цветков. Те почнаха да цитират моята безпощадна критика към тях.

Мнението ви за последния сезон на Биг Брадър?

Това е един проститутски дом! Винаги съм бил против това предаване. Не съм преднамерен. Нико Тупарев може да не признае, но аз бях първият човек, който беше предложен да влезне във ВИП Брадър. Дори шефката на Нова телевизия Силвия Зурлева ме навиваше. Аз обаче категорично отказах без да нагрубявам Тупарев. Просто нямаше да мога да издържа в обкръжението на толкова прости и глупави хора. Това е просто позор за България. Тези семейства, които бяха за последно в къщата трябва да плащат пари на държавата, че ги показва. Тук обаче става обратното - телевизията и обикновения данъкоплатец се бърка за кола, апартамент и колосално суми. За какво!? Може би защото те са образец за невежество? За простащина и за безподобна аморалност, за нетърпим българизъм!

Каква е разликата между днешна София и старата софийска бохема?

Много голяма. София до 9 септември беше сравнително тихо и чисто градче. Всичко блестеше от чистота. Сега София затъва в мръсотия. Иначе искам да разбия мита, че Фердинанд е построил много. До 9 септември 1944 година в столицата имаше десетина хубави сгради. На сегашния булевард Вадил Левски имаше схлупени къщурки, като повечето нямаха дъски, а всичко беше на рохка земя. И пред всяка от тези колибки бабите си имаха пейки и одумваха минувачите. Но много се построи през социализма. То трябва да си идиот, простак или психически болен антикомунист, за да го отричаш това нещо. Много прост пример – по времето на Тодор Живков се построи невероятно много. Като се почне от болници, училища, детски градини и се стигне до университети. Та по негово време се издигнаха прекрасните курортни комплекси като Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена и Русалка. Тези дестинации бяха хвалени за невероятната си архитектура.

Много грехове има Живков, но истината е, че АЕЦ Козлодуй стана реалност по негово време. А сега ние ревем за това което загубихме. Изнасяхме ток и печелихме. Да не говорим за завода за сода в Девня, който имаше чиста печалба, а сега нищо не се строй. Ами оръжейният завод – годишна печалба 1 милиард! Друг е въпросът, че по негово време имаше и идиотщини. Завеща ни това чудовище наречено Кремиковци. Така че, виждам и слабостите, маниакалността и уникалността на времето на Живков. Той искаше да управлява и след смъртта си. Просто не успя да подготви заместниците си. След 1989 година дълго време пак ни управляваха социалист. Това обаче са червените негодници.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !