Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

„HDSP: Лов на дребни хищници” - първият изцяло дигитален български филм

отпечатай новината

25.08.2010 16:15 | Видян 5781 пъти

„HDSP: Лов на дребни хищници” - първият изцяло дигитален български филм

„HDSP: Лов на дребни хищници” е първата изцяло цифрова българска кинопродукция, която излиза на екран. Филмът е заснет с дигитална кинокамера Silicon Imaging – същата, с която е сниман „Беднякът-милионер” на Дани Бойл, получил 8 награди „Оскар” през 2009 г. За първи път в българското кино се въвеждат такива технически иновации, споделиха от екипа. Част от постпродукцията е извършена в най-престижните европейски студиа Technicolor и Nordisk Film, а мастерирането на цифровия носител за кината – изцяло в България. 

Сюжетът на "HDSP: Лов на дребни хищници" разказва за Михаил (Владимир Георгиев) с прякор Лимката, който е влюбен безнадеждно, но има проблем с комуникацията с връстниците си. Той се запознава с група тийнейджъри и четиримата наивно решават да изкарат лесни пари. Младежите не подозират, че един непознат с тъмно минало и проблемно настояще ще преобърне живота им.

Режисьор и продуцент на филма е Цветодар Марков. Той е завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в специалностите Актьорско майсторство и Кино и телевизионна режисура. „HDSP: Лов на дребни хищници” е дебютният му пълнометражен филм като продуцент и режисьор.

Оператор на „HDSP: Лов на дребни хищници” е Антон Бакарски. Сред постиженията му са „Открадната светлина” (“Svetlana’s Journey”), с награди за най-добър късометражен филм от 9th Hollywood Film Festival и от International HD Festival в Лос Анджелис през 2005 г., Специален диплом на журито на Филмов Фестивал SUNDANCE за късометражния филм „Омлет” през 2009 г. и много други. „HDSP: Лов на дребни хищници” е първият български пълнометражен филм, който Антон Бакарски снима. 

Сценарият на „HDSP: Лов на дребни хищници” е дело на Христиан Ночев, сценарист и режисьор на филми и телевизионни предавания („Граница”, „Коледата е възможна”, „Ку-Ку”, „Каналето”, „Хъшове”, „Шоуто на Слави” и др.)

Актьорите в „Лов на дребни хищници”: Мариан Вълев (Синатра), Силвия Петкова (Хани), Владимир Георгиев (Лимката), Яна Титова (Бети), Бойко Кръстанов (Спейса), Христо Шопов (Чакъра), Стефан Мавродиев (Кондов), Гергана Кофарджиева (Госпожата) и др.

Музиката във филма е на група „Остава” от албума „Rock’n’Roll Song Designer” и авторски композиции на Валерия Попова и Силвия Гълъбова. 

„HDSP: Лов на дребни хищници” е копродукция на „Анди Филм” и Изпълнителна агенция „Национален филмов център”.  Разпространява „А+ филмс”.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !