Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Аня Пенчева: Аборт едва не ми отне живота

отпечатай новината

03.09.2010 13:48 | Видян 19667 пъти | Гласували 1

Аня Пенчева: Аборт едва не ми отне живота

Тя е българският секссимвол. Жената, която всяка следваща година става все по-хубава. Мъжът, който я е научил да бъде винаги самоуверена и във форма е легендарният спортен журналист Сашо Диков. За Аня обаче красотата е в това да бъде обичана и да обича, защото е „просто жена“, както сама се определя.

Как решихте да станете актриса?
Беше ми ясно, че за нищо друго не ставам, освен да бъда актриса. Можеше да избирам между медицина или институт в Ленинград. След това тайно кандидатствах във ВИТИЗ, но тази история вече е известна.

Коя е Вашата първа любов?
Сашо Диков. Много неща ми се случваха тогава за първи път. Първа сватба, първи аборт, първо дете, първа изневяра, първа раздяла. Всичко беше за първи път. Бащата на Сашо почина и аз направих спонтанен аборт. Две месеца лежах вкъщи с мъртъв плод, докато не получих отравяне на кръвта, което за малко не ми коства живота. Бях на 23 години и ми казаха, че никога няма да имам деца. Слава Богу, срещнах д-р Хъртарски и прогнозите не се сбъднаха.
Сашо често стоеше пред ВИТИЗ. Спокоен, усмихнат, влюбен и взискателен. Той ме научи да бъда винаги във форма. Казваше ми: „Ако сега дойде някой режисьор и ти предложи голямата, великата роля, а ти с тия килограми и тази коса...“ Режисьорът така и не дойде, но старанието и вниманието как изглеждам си остана. Сашо ме научи на много неща, но за съжаление аз не можах да го науча на нищо. Може би защото той бе от силната, лъвската зодия. И дъщеря ми Пипи е от тази царска порода.

Кой е мъжът на живота Ви?
Надявам се, че този до мен, Ивайло.

Как се запознахте с него?
Лесно. В театъра. Трудното дойде после, когато много години трябваше да се борим и да отстояваме нашата любов.

Със Сашо или с Ивайло се живее по-интересно?
Всичко е различно, защото мъжете са различни. При Сашо на първо място винаги е била работата. Струваше ми се, че тя го прави истински щастлив. Той е болезнено чувствителен към лъжата, към измамата. Честолюбив е и се измъчва от неправдата. Спокойно, Саше, не можеш всички да ги промениш! Като си помисля колко рядко сме имали възможност да бъдем заедно на празници. Почти не сме имали почивки или ваканции, на които да сме тримата заедно с дъщеря ни, защото той винаги е бързал за работа. При Ивайло е точно обратното. И той бърза, но за да бъдем заедно. Изоставя всичко, за да сме заедно често и за дълго. Изключителен баща е. Дори живее с чувството за вина, че не може да бъде по-дълго с дъщеря си Карина, макар че непрекъснато мисли за нея. Общото между Сашо и Ивайло, освен любовта, е и чувството за хумор. Невероятно, неизчерпаемо, често неразбираемо за околните. Обичам да живея с любов и смях.

В какви отношения сте с майката на Ивайло – актрисата Славка Славова?
Отношенията ни са прекрасни. Писаха се какви ли не неща, но всъщност ние се разбираме и аз много я уважавам.

Ревнуват ли Ви вкъщи?
Знам, че всички вкъщи страдат от моите неуспехи и живеят с моите успехи. Друг е въпросът кое е успех.

Ревнувате ли популярността на дъщеря си? Всяка седмица тя е на екран.
Това е глупаво. Как мога да ревнувам нещо, с което се гордея. Тя е не само част от мен. Ние сме едно, а без нея аз съм нищо.

Богата жена ли сте?
Чувствам се богата, защото живея с любимия мъж, с най-веселите, шумни и непрекъснато усмихнати деца – Пипи и Ачи. С прекрасните си племенници, с умната ми сестра и разумния ми зет.

Липсва ли Ви нещо?
Липсва ми и то много, до болка, до отчаяние, но не нещо, а някой. Липсва ми баща ми и вече нищо не е същото.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !