2/3 от хората с Омикрон са се...

Две трети от хората, заразени наскоро с варианта...

Ирен Онтева гола от банята

Ирен Онтева реши да напомни за себе си с провокативна...

Европейския парламент стартира новия сезон с доклада на Бинев

отпечатай новината

03.09.2010 15:00 | Видян 2652 пъти

Европейския парламент стартира новия сезон с доклада на Бинев

Следващата седмица Европейският парламент ще гласува без дебат доклада на Слави Бинев относно предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета относно установяване на истинността на евро монетите и обработката на негодни за употреба евро монети. Докладът не се дебатира тъй като всички политически групи са  съгласни с текста на Бинев. Регламент има за цел създаване на общ метод за установяване на автентичността на евро монетите и въвеждане на контрол от страна на държавите - членки. Този регламент ще се прилага от 1 януари 2012 г. във всички държави-членки, които са приели еврото.

Няколко от представените и приети изменения включват предложение за един преходен период от три години, считано от 1 януари 2012 г., през който държавите-членки ще могат да издават изключения по отношение на модели на машини, използвани за обработка на монети, които се използват за проверка на автентичността на евро монетите . Също така регламентът предвижда кредитните учреждения и фирмите превозващи валута ще трябва да гарантират за автентичността на евро монетите.

Процедурата за установяване истинността на евро монетите, която ще се осъществява посредством машини или чрез правилно обучен персонал, неизбежно ще доведе до разходи за предприятията, които участват в процеса, но доклада на Бинев препоръчва  само споменаване на възможността тези предприятия да събират такси за обработката .

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !