Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

София пее 2010

отпечатай новината

09.09.2010 15:15 | Видян 3664 пъти

София пее 2010

На 11 септември пред Народен театър ,,Иван Вазов” от 18.00 часа ще се проведе конкурсът за нова българска авторска поп и рок песен "София пее" и  международният конкурс за изпълнители. 

Организатори   са Столична община, читалище „Св.Св. Кирил и Методий” в район Красна поляна под потронажа на Председателя на Столичен общински съвет г-на Андрей Иванов и  кметът на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова.

Медийни партнъори са Българско национално радио, Българската национална телевизия, БГ Радио и DYNACORD – България.

За участие в конкурса за нова българска  поп и рок песен бяха представени над 60 песни. Селекционна комисия определи 20 от тях, които да бъдат представени на компетентното жури. След внимателно прослушване бяха допуснати до участие в конкурса 11 песни. Те ще бъдат оценявани от жури, съставено от доказани имена в музикалните среди.

По време на конкурса ще бъде проведена благотворителната кампания ,,Да събудим хората в будна кома”. Всеки ще може да изпрати sms на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и номера  на избраната от него песен. По този начин ще бъде определена песента на публиката, а  събраните средства ще бъдат предоставени за изграждането на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти.

В международния конкурс за изпълнители ще вземат участие изпълнители от над 10 страни. Всеки един от тях ще представи по една българска и една чужда песен. Страните, от които има участници са Израел, Норвегия, Беларус , Италия, Македония, Хърватска, Румъния, Чили, Сърбия и Русия.

Водещи на конкурса ще бъдат Наско от БГ Радио и Рая Пеева от MAD TV.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !