Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Ново поколение „салса” в България

отпечатай новината

06.04.2008 09:00 | Видян 4878 пъти | Гласували 2

Ново поколение „салса” в България

С професионална демонстрация на различните видове салса от танцовата двойка Памбос (Лос Памбос) и Мария Агапиу, на прес конференция в столичния клуб „Salsa Plus” бе обявено началото на Четвъртия БГ Салса фестивал. Като създател на първата и единствена  100% музикална салса формация в България – „Тумбаито”, Калин Вельов е едно от лицата на фестивала.

Под ритъма на салсата, организаторите анонсираха старта на подготовката на фестивала и поредицата събития, които ще подгреят феновете на салсата за същинската фестивална програма. Тя ще се състои в София в периода 2 - 4 май.

Четвъртият фестивал на салсата в България ще представи едно ново поколение „салса”, съвместно с „Дирекция култура” към Столична община и с генералната подкрепа на Фанта.

„За пръв път се включваме като съорганизатори в такъв тип културна инициатива, която ще привлече толкова разнородна чуждестранна публика в София и ще предложи на столичани и всички гости на града множество интересни и зрелищни събития в рамките на Четвъртия БГ Салса фестивал,”  сподели представител на  Дирекция „Култура” на Столична община на медийното събитие.

Тридневен фестивал, посветен на салсата, ще събере за четвърта поредна година най-добрите международни и водещите български изпълнители, инструктори и  артисти на латино танци  (салса, бачата, ча-ча-ча, зук, регетон, меренге, румба). Над 7000 участници от странатa и чужбина (САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел и много други) ще могат да се насладят на естетиката на танца и автентичните звуци на музиката в ритъма на салсата от 2 до 4 май т.г.

Международен микс от професионални двойки и отбори салсери и салсероси – представители на новото поколение в салсата, ще покажат най-актуалните и оригинални хореографски и артистични постижения от световната и родна сцена.
Превърнал се в един от най-добрите салса фестивали в Европа, четвъртото издание на БГ Фанта Салса Фестивал е подготвил зрелищни шоута, импровизирани демонстрации, персонални и групови уроци, уникални спектакли, тематични DJ партита и амбициозна състезателна програма не само за познавачите и любителите на салсата, които активно се занимават с танцуване, но и за всички почитатели на този тип култура, които тепърва искат да се запознаят с нея.
Съчетавайки най-новото и интересното от света на салсата, 4-тият БГ ФАНТА САЛСА ФЕСТИВАЛ, съвместно с „Дирекция култура” към Столична община и с генералната подкрепа на Фанта, ще представи не едно „обичайно” ежегодно салса събитие, а един салса фестивал от „ново поколение” със следните елементи:
Подгряващи фестивала уроци по танци ще представят една нова форма на интерактивност и обмен на танцови умения с публика на открито. Всеки уикенд от 12 април до старта на фестивала, софиянци и всички гости на столицата ще имат възможност да присъстват и да се включат абсолютно безплатно в демонстрации и уроци по салса на открито на различни локации в София. 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !