Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Нина Никол и Сесил заминават за Токио Интрнешънъл Филм Фестивал

отпечатай новината

17.09.2010 12:40 | Видян 5508 пъти | Гласували 1

Нина Никол и Сесил заминават за Токио Интрнешънъл Филм Фестивал

Нина Никол и Светлана Терзиева - Сесил заминават за Токио, за да представят общ проект за документална лента. Журналистките ще са в японската столица между 23 и 31 октомври, когато ще се проведе и Токио Интернешънъл Филм Фестивал. Проекта ще се представи на базата на анотация, синопсис и режисьорска експликация.

“За всеки случай със Сесил сме написали и сценарий, въпреки че от опит знам, че по фестивалите никой няма да има време да го чете” – категорична е Нина Никол - единствената родна журналистка и режисьорка, която от години снима филми за кино и музикалните фестивали по света. Нейната документална лента “Кан-гордост .... без предразсъдъци” дори получи поздравителен плакет от организаторите на най-големия форум за кино в света миналата година.

Тази година пък бяха грандиозните й премиери на “Берлинале – сърцето на Берлин” и “Опасни връзки – Кан 2010”, които се излъчиха в над 10 български телевизии. Режисьорката издаде, че документалният проект се казва  "Europe in the Age of Modernity" (“Европа в епохата на модерното”). Той е инспириран от книгите на д-р Жерар Деланти "Inventing Europe - idea, identity, realty", издадена през 1988 година в Лондон и от известният холандски автор, професор от университета “Еразъм” в Ротердам Ринус ван Схенделен и неговото произведение "Макиавели в Брюксел - изкуството да се лобира в Европейския съюз".

“Ще се опитаме в трийсет минути да изследваме интереса към модерното, социалната теория, демокрацията и социалните движения. Ще се задълбочим и в политическата нестабилност и миграцията в Европа” – допълват Сесил и Нина Никол.

За свои консултанти по проекта двете ще поканят професорите Вера Найденова и Владислав Икономов.
Ако документалната лента бъде харесана и субсидирана от чужди продуценти, заснемането й ще отнеме половин година. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !