Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Президентът на Бразилия с български произход?!?

отпечатай новината

23.09.2010 14:00 | Видян 3491 пъти

Президентът на Бразилия с български произход?!?

На 3 октомври в Бразилия се провеждат президентски избори. Най-вероятният победител е Дилма Русев, чийто баща - Петър Русев, е от български произход.

ТВ7 изпраща свой екип, който да проследи борбата за президентския пост. Всеки ден от седмицата до изборите телевизията ще излъчва от Бразилия специалните репортажи на журналиста Георги Налбантов и оператора Атанас Захариев.

За бразилците най-вероятно това ще е първата жена президент. За българите това ще е президентът на Бразилия с български корен.

Коя е Дилма Русев?

Дилма Русев е родена на 14 декември 1947 г. в град Белу Оризонте, а баща й - Петър Русев - е от Габрово. В миналото тя ръководи лявата партизанска групировка "Палмарес". Лежала е в затвора в продължение на 3 години, а след като излиза на свобода, завършва икономика.

В периода 2003 - 2005 г. е Mинистър на мините и енергетиката на Бразилия, след което става началник на канцеларията на бразилския президент Луиш Инасио Лула да Силва.

В момента 63 годишната Дилма Русев е кандидат за президент на Бразилия от Работническата партия. Без колебание се впуска в надпреварата за най-високия държавен пост, след като отслабва, подлага се на  козметична операция и заменя очилата с лещи.

Ще управлява ли „желязната лейди“ с български корени половин Латинска Америка, предстои да разберем от специалните репортажи на Георги Налбантов в Новините на ТВ7.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !