Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Ангел Джамбазки от ВМРО: Цачева протака гласуването на Референдума за Турция

отпечатай новината

30.09.2010 12:20 | Видян 3947 пъти

Ангел Джамбазки от ВМРО: Цачева протака гласуването на Референдума за Турция

В сряда на гости на Марк О’Селски бе столичният общински съветник и зам. председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

На въпрос на първия анимационен водещ у нас защо нещата с подписката на ВМРО против влизане на Турция в ЕС нямат развитие, Ангел Джамбазки отговори, че вината е на Председателя на НС Цецка Цачева, която очевидно не знае как да излезе от ситуацията. „Тя е задължена по закон да внесе подписката в Събранието, да има обсъждания и да се гласува за и против Референдума. Според мен тя няма представа, какво да направи и това е причината да се бави. Крайният срок обаче е 14 октомври и Цачева иска не иска, ще трябва да я внесе, иначе ще наруши закона, което е недопустимо за един Председател на НС. Ако все пак не го направи, тези 330 000 човека от подписката ще намерят начин да й обяснят, че няма как да пренебрегне техните гласове” – категорично заяви Джамбазки.

По повод внесените от него пет искания в представителството на Европейската комисия. самият той определи като най-важно искането незабавно да се спре безогледното и безцелно финансиране на каквито и да е ромски проекти. „Няма нужда от тези проекти” – заяви Джамбазки в студиото на „На инат”. „Това се доказа в последните 20 години и примерът се намира на 5 км. оттук в кв. Христо Ботев. Ако се разходим сега заедно, ще видим, че тези пари са отишли на вятъра или по-точно в нечии много скъпи коли. Искаме да има човек, който да отговаря пряко и лично за това, как се вписват така наречените несоциализирани общности в целия ЕС, да има цялостен план и идея по този въпрос, а не да слушаме само думи.”

Общинският съветник определи Виетнамските общежития като един от най-големите проблеми на София. „Там живеят около 5000 човека, една част от тях имат настанителни заповеди, друга част не. Ако поне един блок бъде премахнат, това ще бъде началото на процеса на цялостното справяне с проблема.  Пролетта на следващата година е крайният срок затова, защото ако наближат местните избори, премахването им отново няма да се случи”, допълни Джамбазки.

За събитието на деня – оставката на здравния министър Анна-Мария Борисова – зам. председателят на ВМРО каза: „От здравеопазване разбирам много слабо, но мисля, че госпожа Борисова не можа да се наложи като човек, който е в състояние да осъществи някаква реформа в почти мъртвата здравна система. Нормално е, когато един човек не се справя, да бъде сменен и да напусне. Ситуацията в здравеопазването наистина е катастрофална”, завърши той.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !