Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

СОФИЯ ПОДКРЕПИ СОЦИАЛНА КАУЗА С НОВ ПРОЕКТ

отпечатай новината

04.10.2010 09:40 | Видян 3917 пъти

СОФИЯ ПОДКРЕПИ СОЦИАЛНА КАУЗА С НОВ ПРОЕКТ

„Съдбата ме срещна с Владислава. Тя е майка на седемгодишния Марти, страдащ от аутизъм – заболяване, което по официални данни в България имат 16 000 деца.”, започва разказа си певицата. Така се заражда и идеята за новия проект на София, който тя решава да посвети на каузата на Владислава.

Всъщност каузата на Владислава, председател на Фондация „Майки и приятели на деца аутисти: „Трябва да чуете за нашите деца!” не е парична. Фондацията няма обявена банкова сметка, където да набира средства. Целта на кампания, която майките стартират, е по-голяма социална информираност. За развитието на децата аутисти е от изключително значение да се социализират в нормална среда – да посещават „нормални” училища и да контактуват с „нормални” деца. Ето защо майките се заемат да обяснят на хората какво е аутизъм, да информират обществото.

София приема каузата присърце. Краси от Д2 написва парчето, а Гери Турийска – текста. „Силна съм” е мелодична балада посветена на тези силни жени, които се борят за бъдещето децата си. Това е песента, под чието мото ще се проведе и кампанията за информираност. Ще бъде заснет и видеоклип.

В подкрепа на кампанията се включиха още Ники Кънчев, Део, Ани Пападопулу, Марта Вачкова, Гала, Влади Ампов - Графа, Дидо от Д2. Фотографът Ангел Коцев подари фотосесия, чиито снимки ще бъдат показани в специална изложба, както и разпространени на билбордове в цялата страна.

На 20-ти Октомври, Сряда, от 20:00 часа певицата кани всички свои почитатели да подкрепят идеята на концерт в Sofia Live Club. Събитието е част от кампанията. София ще изпее „Силна съм”, както и други свои хитове. С нея ще свирят Краси Тодоров – клавир, Ангел Дюлгеров – китара, Радослав Славчев – бас, Росен Ватев – барабани.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !