Деси Димитрова остана без бански в...

Деси Димитрова накара гърците да се размечтаят....

Първи трейлър на Домът на Gucci

Този ноември номинираният за „Оскар“ именит...

Лидл България откри Логистичния си център

отпечатай новината

07.10.2010 11:00 | Видян 6669 пъти | Гласували 1

Лидл България откри Логистичния си център

Лидл е най-голямата мрежа супермаркети от типа „дискаунтър“ в Европа с над 100 собствени логистични центрове, над  9000 магазина и присъствие в 25 страни на Стария континент. Марката залага на продукти от най-високо качество и отлична цена, предлагайки широк асортимент от хранителни и нехранителни продукти на местни и чуждестранни производители. С немско качество, чистота и любезност Lidl ще очаква в България първите си клиенти до края на тази година.

Вчера официално беше открит логистичният център на Лидл България ЕООД, който е инвестиция в размер на 56 млн. лв. Събитието уважиха министър-председателят г-н Бойко Борисов, столичният кмет г-жа Йорданка Фандъкова и посланикът на ФР Германия, негово Превъзходителство Матиас Хьопфнер.

Сградата се намира в с. Равно поле, община Елин Пелин, с площ от 38 000 кв. м. и е обслужвана от повече от 150 служителя.

Целта на Лидл е да предостави условия българският потребител да „консумира европейско качество на отлични цени, т.е. това е нашият принос за съживяване на потреблението във време на криза“, каза г-жа Милена Драгийска, управител на Лидл България. „Спестените пари при нас, хората могат да вложат някъде другаде“ , добави тя. Също така г-жа Драгийска потвърди успешния завършек на процедурата по придобиване на бизнеса на веригата Plus в България, която е сериозен икономически и социален ангажимент на Лидл както пред българските потребители, така и пред държавата.

“За първи път един инвеститор направи инвестиция в социално отговорен бизнес и едва след това очакваме да открием и първите четири магазина на Лидл на територията на София“, каза г-жа Йорданка Фандъкова. Тя също така изрази важността от това да се развива не само столицата, но и областта, което е предпоставка за вливането на повече финанси към столична община. „Това е инвестиция за 56 млн., на гола поляна, това си е истинска инвестиция!“, добави г-н Бойко Борисов. „Добре дошли са тези инвеститори“, приветства Лидл министър-председателят.

Като най-голямата мрежа супермаркети от типа на дискаунтърите в Европа, управленският екип на Лидл България изразиха ангажимента си и за в бъдеще да продължават да носят отговорност по пътя към върха в бранша, както и да работят така, че да използват немския си опит и да го използват на родна почва. В следващите пет месеца се очакват откривания на Лидл магазини в 25 общини във всяка, от които да бъдат разкрити работни места за 30-40 български домакинства. Освен това Лидл ще инвестира в облагородяването на инфраструктурата на територията им и в осигуряване на повече трудова заетост сред населението.

Логистичният център е на терен с площ от близо 140 000 кв. м. с обща застроена площ от 40 000 кв. м. Складовият капацитет на базата е 25 000 палетоместа като логистичният център ще обслужва над 70 собствени супермаркета в страната.  Към момента са разкрити над 150 работни места, а към декември месец тази цифра ще скочи поне 5 пъти до откриването на първите Лидл магазини.

Логистичният център е с изграден строг механизъм за контрол над качеството на продуктите, както и изключително прецизна система за разпределяне на продуктите към магазинната мрежа. Съобразена с всички изисквания за екологично строителство, логистичната база е с нисък разход на енергия за отопление. Системата е разработена на няколко нива, така че използваната енергия, дори за охладителните помещения, да може да се преобразува в енергия за отопление, която да е ефективна и едновременно с това икономична.

Снимки: представени от RV Studio

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !