Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Лидл България откри Логистичния си център

отпечатай новината

07.10.2010 11:00 | Видян 7555 пъти | Гласували 1

Лидл България откри Логистичния си център

Лидл е най-голямата мрежа супермаркети от типа „дискаунтър“ в Европа с над 100 собствени логистични центрове, над  9000 магазина и присъствие в 25 страни на Стария континент. Марката залага на продукти от най-високо качество и отлична цена, предлагайки широк асортимент от хранителни и нехранителни продукти на местни и чуждестранни производители. С немско качество, чистота и любезност Lidl ще очаква в България първите си клиенти до края на тази година.

Вчера официално беше открит логистичният център на Лидл България ЕООД, който е инвестиция в размер на 56 млн. лв. Събитието уважиха министър-председателят г-н Бойко Борисов, столичният кмет г-жа Йорданка Фандъкова и посланикът на ФР Германия, негово Превъзходителство Матиас Хьопфнер.

Сградата се намира в с. Равно поле, община Елин Пелин, с площ от 38 000 кв. м. и е обслужвана от повече от 150 служителя.

Целта на Лидл е да предостави условия българският потребител да „консумира европейско качество на отлични цени, т.е. това е нашият принос за съживяване на потреблението във време на криза“, каза г-жа Милена Драгийска, управител на Лидл България. „Спестените пари при нас, хората могат да вложат някъде другаде“ , добави тя. Също така г-жа Драгийска потвърди успешния завършек на процедурата по придобиване на бизнеса на веригата Plus в България, която е сериозен икономически и социален ангажимент на Лидл както пред българските потребители, така и пред държавата.

“За първи път един инвеститор направи инвестиция в социално отговорен бизнес и едва след това очакваме да открием и първите четири магазина на Лидл на територията на София“, каза г-жа Йорданка Фандъкова. Тя също така изрази важността от това да се развива не само столицата, но и областта, което е предпоставка за вливането на повече финанси към столична община. „Това е инвестиция за 56 млн., на гола поляна, това си е истинска инвестиция!“, добави г-н Бойко Борисов. „Добре дошли са тези инвеститори“, приветства Лидл министър-председателят.

Като най-голямата мрежа супермаркети от типа на дискаунтърите в Европа, управленският екип на Лидл България изразиха ангажимента си и за в бъдеще да продължават да носят отговорност по пътя към върха в бранша, както и да работят така, че да използват немския си опит и да го използват на родна почва. В следващите пет месеца се очакват откривания на Лидл магазини в 25 общини във всяка, от които да бъдат разкрити работни места за 30-40 български домакинства. Освен това Лидл ще инвестира в облагородяването на инфраструктурата на територията им и в осигуряване на повече трудова заетост сред населението.

Логистичният център е на терен с площ от близо 140 000 кв. м. с обща застроена площ от 40 000 кв. м. Складовият капацитет на базата е 25 000 палетоместа като логистичният център ще обслужва над 70 собствени супермаркета в страната.  Към момента са разкрити над 150 работни места, а към декември месец тази цифра ще скочи поне 5 пъти до откриването на първите Лидл магазини.

Логистичният център е с изграден строг механизъм за контрол над качеството на продуктите, както и изключително прецизна система за разпределяне на продуктите към магазинната мрежа. Съобразена с всички изисквания за екологично строителство, логистичната база е с нисък разход на енергия за отопление. Системата е разработена на няколко нива, така че използваната енергия, дори за охладителните помещения, да може да се преобразува в енергия за отопление, която да е ефективна и едновременно с това икономична.

Снимки: представени от RV Studio

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !