Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Мюзик айдъли пяха в двора на Математическа гимназия в Русе в инициатива на Екопак

отпечатай новината

20.10.2010 09:40 | Видян 2828 пъти

Мюзик айдъли пяха в двора на Математическа гимназия в Русе в инициатива на Екопак

Снощи в двора на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе се проведе концертът на Мюзик айдълите Маги, Нора и Тома. Дъждът не попречи на настроението и учениците подкрепиха своите любимци. Гимназията спечели концерта след оспорвана надпревара в кампанията на Екопак „Сложи Зелената точка! Събирай разделно!“. Те ще се радват и на още награди от Екопак България- тенис маса и бадминтон комплекти.

“За мен е истинско удоволствие днес да съм в двора на училището, което прояви несравнима активност в кампанията на Екопак „Сложи Зелената точка! Събирай разделно!“ и беше безспорен лидер в своеобразното състезание на сайта ни!.“ каза г-н Тодор Бургуджиев, изпълнитлен директор на Екопак.

„Когато замисляхме кампанията, силно вярвахме че младите хора на България ще бъдат най-близко до посланията ни за един по-добър и чист живот, в който разделното събиране на отпадъци е част от ежедневните навици. Но вашата активност, скъпи ученици на математическата гимназия в Русе, беше толкова голяма, че надмина и най-смелите ни очаквания. Безкрайно ви благодарим за ангажимента, който засвидетелствахте чрез участието си в кампанията на Екопак. Вие сте пример за училищата в България, които могат да се гордеят с възпитаници, отговорни към околната среда и своето бъдеще“ споделиха още от компанията.

Спечелилата гимназия се състезава с над 700 други учебни заведения в страната чрез регистрации на сайта на кампанията www.ecopack.bg/greenschool. Целта на инициативата беше да промени познанието, отношението и навиците за разделното събиране на отпадъци от опаковки, с което да ангажира изключително подрастващите, които лесно възприемат и прилагат тези знания практически.

В рамките на кампанията бяха раздадени комплекти за бадминтон и тенис маси на още 29 училища, които имаха регистрации на сайта на кампанията и съответно най-много събрани точки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !