Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Моментът за апартамента

отпечатай новината

21.10.2010 15:45 | Видян 4202 пъти | Гласували 2

Моментът за апартамента

Нали я помните онази РЕКЛАМА на Пощенска банка: “Сега е моментът за апартамента”. Та и ние, цялата държава, влязохме в реклама или във филм и от една седмица все си говорим за апартаментите на Цветанов. Броим жилищата и парите на вицепремиерското семейство. Само един човек цели 5 дни се въздържа от коментар, но пък е най-важният – Бойко Борисов.
Заради тази тежка тишина започнаха да валят въпроси. Дали нещо се наказва с мълчание? Дали мълчанието е злато? Или мълчанието е знак на съгласие?

Когато премиерът все пак каза две думи, те първо не бяха по темата и второ, и по-знаменателно: избиха на евроатлантизъм. А това определено звучи твърде дистанцирано.

Иначе сагата съдържа всички елементи на политически трилър. Първородният грях, както обикновено, е ДПС-арски: партиец на Доган и областен управител продава на фирма на съдружник на депутатската фамилия Аталай парцел в най-скъпата зона на престижния квартал Изток за 50 евро на квадрат. Не стига, че сумата е смехотворна, ами 75% от нея се плащат с компенсаторки, сиреч по 5-6 евро на квадрат. После се оказва, че строителят е близък приятел на Цветанов, както министърът сам призна. След това започнаха спорове ниска ли е цената на придобиване, на зелено ли са купени жилищата, защо две от тях са записани на нулева стойност...

Много е важно да се кажат и още няколко неща – първо, какво разкритие е да бъдат огласени публични и достъпни за всички данни от имотния регистър? Че това може да го направи всеки по всяко време.

Второ, защо ДПС, които открай време са знаели всичко, го премълчаха преди изборите? Морално ли е това!

На какво ни учи историята? Да започнем с близката.

Когато Костов се скара със сивия си партиен кардинал Бисеров (днес депутат от ДПС), пусна на пресата информация и снимки на богатската му къща в Лозенец. Сигурно затова мнозина заподозряха Борисов, че може да е дал съгласие за огласяването на апартаментите на вицето си. Но това не е възможно, тъй като Цветанов е за ГЕРБ много повече, отколкото Бисеров беше за СДС. Ударът срещу най-рейтинговия политик без съмнение е и удар срещу премиера.

Да се върнем и към по-далечната история. Когато вървите по улици като Московска, Царя и Раковски и се радвате на хубавите стари къщи, оцелели по чудо след бомбардировките на американците, на които неотдавна вдигнахме паметник, знаете ли, че много от тях и то най-красивите са били на политици. От Стамболов до Радославов и след това, всички влезли във властта са излизали с добри имоти. Даже народният поет Иван Вазов съгражда къщата си, която днес е музей, точно от министерските години в кабинета на Стоилов.
Както пророчески каза Бойко: такъв ни е човешкият материал...

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !