Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

проф. Боян Биолчев: Студентите ни не са неграмотни, а небрежно образовани

отпечатай новината

02.11.2010 13:00 | Видян 3113 пъти

проф. Боян Биолчев: Студентите ни не са неграмотни, а небрежно образовани

Деня на будителите анимационният водещ Марк О’Селски от предаването „На инат” по ТВ7 отбеляза с една истински ренесансова личност – проф. Боян Биолчев, който освен, че е от именит революционерски и просветителски род, е и два пъти ректор на най-стария университет у нас - Софийския.

Запитан кои са днешните будители, професорът отговори, че за да имаме нужда от будители, означава, че народът е заспал. „Трябва да имаме общо съзнание и да правим нещата сами, без да ни подкарват с остена”, каза той.

Професор Биолчев разкри, че студентските протести са негова лична битка и той винаги е подстрекавал студентите да проявяват характер и нетърпимост. За своите мандати като ректор той каза, че са били 8 години в директна война с правителствата, но не пожела да хвърли вината само на властта, тъй като „едностранна вина никога няма”.

Биолчев коментира изказванията на министър Дянков лаконично. „Не виждам обща плоскост, за да коментирам. Очевидно с министър Дянков се намираме на различни етажи.” Той изтъкна, че за всички управляващи е присъщо нещо много българско – пренебрежението към интелекта.

Марк О’Селски попита госта си и колко пари трябва да даде министър Дянков, за да няма правописни грешки по лозунгите на протестиращите студенти, но проф. Биолчев заяви, че проблемът е във вредното влияние, което компютърът оказва върху уменията на студентите да пишат. „Студентите ни не са неграмотни, а небрежно образовани” – беше неговият коментар.
За финал Биолчев категорично отрече евентуални планове да влезе в политиката и редиците на управляващите. „Аз никога не съм в редици – или ги водя, или вървя нанякъде сам!”, завърши той.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !