Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

„Благородният испанец” с две представления във Варна

отпечатай новината

08.11.2010 16:20 | Видян 3790 пъти

„Благородният испанец” с две представления във Варна

Комедията „Благородният испанец” на театрална формация „Мелпомена” гостува с две представления в морската столица. На 13 ноември варненските зрители ще имат възможност да видят любимите си актьори от 18:00 и 21:00 часа на сцената на театър „Българан”.

Пиесата разказва за група английски туристи, попаднали в Испания. Приключението им съвсем излиза от контрол, когато срещат местен мъж, който освен че танцува страстно фламенко, е отчаяно влюбен в красивата вдовица Марион (Елена Петрова). Тя обаче отказва всички негови директни предложения и го заблуждава, че един от туристите е неин съпруг. Объркването става неовладяно комично, когато испанецът (Светлин Стоилов) отива при всеки един от чужденците с любезно-страстна молба за ръката на жена му.

През комедийната поредица от грешки и отвъд смеха, пиесата провокира сериозен размисъл за брака, човешките отношения, истината и лъжата между двама души, които твърдят, че се обичат.

Във върволицата от недоразумения са въвлечени сър Себастиян Праудфут (Мирослав Косев), ленив съдия, загрижен основно за душевното и физическото си спокойствие, и лейди Матилда Праудфут (Мария Статулова) някогашна красавица. Още две комични двойки попадат във вихъра на страстите – френски граф и неговата съпруга англичанка (Стефан Рядков и Светлана Бонин) и влюбените капитан Чалфорд (Димитър Рачков) и сестрата на Марион – Люси (Жанина Дончева).

Идеята за постановката на „Благородният испанец“ е на бившия директор и основател на „Мелпомена“ – покойният актьор и режисьор Георги Стоилов. Той е автор и на сценичната версия. С ролята на испанеца той дебютира на софийска сцена в „Сълза и смях“. С този образ своя дебют прави и синът му Светлин Стоилов, актьор и настоящ директор на частната трупа, завършил НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова. Режисьор е Велко Кънев, сценография -  Вечеслав Парапанов, костюми – Мария Диманова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !