На 1-и май започва Националният...

И този май на голям екран ще бъдат показани всички...

В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Майсторски клас на Мария Илиева и два концерта в Шумен

отпечатай новината

09.11.2010 16:20 | Видян 3500 пъти

Майсторски клас на Мария Илиева и два концерта в Шумен

Мария Илиева ще проведе серия от майсторски класове в Шумен между 15 и 19 ноември. Поредицата ще започне с концерт на изпълнителката и Общински духов оркестър „Михаил Биков” на 14 ноември. За финал на 19-ти самите участници в майсторския клас ще изнесат концерт, на който Мария Илиева ще бъде специален гост.

Мария Илиева и арт академия „Симеонис” предлагат на шуменските таланти уникална възможност да затвърдят и обогатят вокалните си умения. Майсторският клас включва четири индивидуални и четири колективни занятия със звездата на българската поп музика, както и работа на живо с оркестър, който ще участва в заключителния концерт. Заедно с диплом за завършен майсторски клас на Мария Илиева, участниците получават и аранжимент на песен и запис на концерта.

Артистите на Стерео стая Криста и B.O.Y.A.N. също ще вземат участие в майсторските класове и концертите. Криста, която завръши с отличие специалност „Поп и джаз пеене” в Музикалната академия, ще асистира във вокалната работа с талантите от региона. Двамата изпълнители ще бъдат част от концерта на Мария Илиева на 14-ти и заедно с Елена Кокорска и оркестър „Михаил Биков” ще представят един различен поглед върху песните на звездата.

Диригент е Славил Димитров. Мария Илиева и талантливият музикант вече имат зад гърба си успешни общи проекти. През 2007 и 2008 двамата представиха поредица от симфонични концерти, включващи хитовете на певицата и джаз стандарти в специално създадени от маестро Димитров аранжименти. Доброто приятелство и взаимното усещане за музика личат в класата на всеки от съвместните им проекти.
„Славил е млад, харизматичен и изключително талантлив музикант. Удоволствие е да се работи с него и се радвам, че чрез тези майсторски класове ще мога да се срещна с хора, за които музиката е смисъл”, сподели Мария Илиева. 

Софиянци ще имат две възможности да се срещнат с Мария и музиката й в близките дни. На 13 ноември от 11ч. певицата ще чете любима детска книга пред всички слушатели в книжарница „Буктрейдинг” в мол „Сердика”. На 20 ноември ще бъде специален гост на  британския соул и r’n’b изпълнител Уейн Маршал на концерта му в Sofia Live Club, част от Sofia Live Project “UK/BG”.

Междувременно Мария Илиева подготвя представянето на новия си сингъл. Видеото в момента се монтира и ще бъде готово в края на ноември. “I Like” е вторият дългоочакван сингъл от предстоящия албум на Мария Илиева, в който отново личи безкомпромисният й стил и перфектно звучене.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !