2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Кулинарна академия посреща нови колеги от САЩ

отпечатай новината

10.11.2010 10:40 | Видян 1905 пъти

Кулинарна академия посреща нови колеги от САЩ

Вчера бе първият ден в Кулинарна академия HRC за шеф Андреас Флекенстайн и шеф Инна Бадалова, които повече от месец изчакваха своите визи за България, за да се присъединят към екипа на академията. И двамата без колебание са сменили позициите си на заместник директор Кулинарни изкуства в Art Institute of Washington, DC (Институт по изкуствата, Вашингтон) и шеф-сладкар в кухнята на изключително популярния ресторант на хотел „W” Вашингтон, разположен непосредствено срещу Белия дом, за да преподават в единствената кулинарна академия на Балканския полуостров.

Забележителната автобиография на Андреас Флекенстайн включва образование от Кулинарния институт на Америка (Culinary Institute of America), бакалавърска степен от Корнел (Cornell), най-престижният в Америка университет в областта на туризма, и магистърска степен (MBA) от Argosy University (Университет Аргоси) във Вашингтон. Професионалният му път включва преподавателски и ръководни позиции в Art Institute of Washington, Baltimore International College и Cornell University, съчетани с широк практически опит като финансов анализатор, консултант в хранителната индустрия и екперт по въвеждане на информационни технологии в ресторантьорството в САЩ.

В Кулинарна академия HRC шеф Андреас заема позицията на директор, но освен административните си функции, той ще съчетава позицията си и с преподавателска дейност, за да предава активно своя опит на възпитаниците на уникалното за България училище.

Спътник в професията и живота на шеф Андреас, шеф Инна Бадалова също с нетърпение очаква своите часове със студентите в България. Родом от Азербейджан, Инна е дипломиран педагог и носител на степен в областта на сладкарството от Notter School of Pastry Arts – едно от най-добрите училища в областта на сладкарството в САЩ. Професионалният опит в областта на сладкарството на шеф Инна включва петзвездните хотели Мариот Балтимор Уотърфронт и Хайат Редженси Вашингтон. Преди да се присъедини към екипа от преподаватели в Кулинарна академия HRC шеф Инна е отоваряла за сладкарството в един от най-известните ресторанти на Жан-Жорж Фонгерихтен, шеф-готвач, носител на звезда Мишлен – най-високото признание в професията Кулинарни изкуства. Ресторантът е разположен в Хотел “W” от веригата Старууд, непосредствено срещу Белия дом във Вашингтон.

„От много време проявяваме интерес към Кулинарна академия HRC, тъкмо поради факта, че е единственото по рода си училище в тази част на Европа. Когато възможността да работим тук се появи, не ни трябваше дълго време да мислим. Всъщност, имахме само два месеца да приключим служебните си ангажименти, да продадем къщата си във Вашингтон, заедно с трите си автомобила, да продадем и дарим цялото си имущество, така че да ни останат само 6 куфара, с които пристигнахме в България” споделя шеф Андреас. „А част от багажа ни всъщност  е пълен с литература в областта на кулинарните изкуства” смее се шеф Инна.

Изключително отдадени на професията си, шеф Андреас и шеф Инна са впечатлени от студентите в Кулинарна академия HRC. А извън служебните си ангажименти, за своите четири дни в България и Добрич, до момента те са приятно изненадани от пролетното време в началото на Ноември и вече правят планове за първите места, които ще посетят в страната ни – Пловдив и Велико Търново.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !