Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Цигуларките от Hypnotic с поредно ново парче и с пилотен албум

отпечатай новината

16.11.2010 11:40 | Видян 2151 пъти

Цигуларките от Hypnotic с поредно ново парче и с пилотен албум

Тази есен пленяващите със своята красива музика цигуларки от Hypnotic са изцяло в творчески вихър и трескаво вдъхновение. След работното лято момичетата продължиха със записите в студио и току що завършиха първия си самостоятелен албум. Пилотният сборник е с модерно класическо звучене и включва както композиции с характерния за квартета стил, така също аржентински танга и пиеси с оригинален аранжимент.

Дискът е продуциран от самите Hypnotic и аранжиран от небезизвестния италиански майстор на нотите Маурицио Абени, познат като композиторът на Андреа Бочели. Италианец също така е отговорен и за перфектния саунд на албума и това е Марко Страчони. Сексапилната четворка ще представи първото си CD на голям концерт с участието на родни поп и джаз звезди, с които хипнотичките са записвали от началото на кариерата си до момента. Към тях ще се присъединят и няколко популярни изпълнители от Ботуша, работили с Абени.

Междувременно талантливите музикантки записаха и съвсем нова композиция, която заедно с познатите парчета също ще е част от албума. Една приказна легенда с испански мотиви и много страст. Динамичната пиеса е вдъхновена от каталунския фоклор и се отличава с особена красота и чувственост. Почитателите на изящната струнна мелодия ще откроят и характерните испански китари в „Легенда”.   

Съвсем скоро Hypnotic ще покажат и новото лице в групата. Квартетът ще излъчи заместничката на челистка Марина, която замина да учи в Испания. Инструменталистката спечели престижната стипендия да се обучава в Музикална Академия „Рейна София” в Мадрид. Отличието й предоставя неповторимата възможност да учи в рамките на една учебна година при изтъкнатия професор Гюнтер Пихлер, музикант от световна класа, преподавател във Виена и в Мадрид. Марина ще представлява проф. Пихлер по световните сцени, усъвършенствайки изкуството на камерната музика.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !