Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Почина великият комедиант Лесли Нилсен

отпечатай новината

29.11.2010 16:00 | Видян 3590 пъти

Почина великият комедиант Лесли Нилсен

Атьорът починал в болница в Форд Лотардейл, Флорида, където е бил лекуван от пневмония, съобщи неговият агент Джон Кели.

Канадецът Лесли Нилсен започва кариерата си като сериозен актьор, но през  1980 ролята му на нещастен доктор в "Airplane" го  превръща в комична звезда. В кариерата си има над 100 филмови роли, и има звезда на холивудската алея на славата.

"С приятелите си и жена му до него, почина спокойно в съня си" сподели племенника му Дъг Нилсен, пред  новинарска агенция АПФ.

Роден в Канада през 1926г. Лесли Нилсен има актьорска кариера простираща се шест десетилетия. Започва като телевизионен актьор в Ню Йорк, участва в повече от 150 драми. Премества се в Холивуд, през средата на педесетте той започва кариера като главен актьор, наблягайки на добрия си външен вид и височината си (187см.). Въпреки това през 1980г., неговата роля в комедията "Airplane", го отличава като надарен комик. В тази си роля, той става извезстен с фразата  " не ме наричай Шърли".

Успехът му в "Airplane", води до следваща роля в телевизионната комедия "Полицейски отряд", където той играе дедектив Франк Дербин. Участва и в три части на "Гол пищов" с участието на Присила Пресли.

Преди близо две седмици, на 84 годишна възраст, Нилсен е закаран в болница във Флорида, където живее, болен от пневмония. Състоянието му се влошило последните два дни и родните разказват, че е починал в мир.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !