Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Бившата на Бойко прави своя банка?

отпечатай новината

10.12.2010 15:00 | Видян 6069 пъти

Бившата на Бойко прави своя банка?

Бившата партньорка на премиера ще учреди нов трезор с получените от КВС 141 милиона лева. Бизнесдамата се насочва към модерната "зелена енергия", съобщи сайта bulgaria-news.bg.

Белгийската банка KBC Group NV е увеличила дела си в българската „Сибанк” на 100%, съобщи „Уолстрийт джърнъл” на 7 декември. Финансовата институция ще бъде извадена от българската фондова борса. Ден след банкерския празник на 6 декември КBC и Цветелина Бориславова са подписали споразумение, според което белгийската банка откупува дела на Бориславова в „Сибанк”, с което става едноличен собственик на българската банка. Потвърди се информацията, публикувана от Bulgaria News още на 20 май тази година, че Цветелина Бориславова ще излезе напълно от банката, в момента в който в Брюксел вземат решение да изкупят и последния пакет от акции на бившата приятелка на Генерала. Сделката е за 141 млн. лв., едноличният вече собственик КВС сваля банката от Българската фондова борса. Белгийската финансова институция се превръща в основен играч на банковия и застрахователен пазар у нас.

Слухове в деловите среди предричаха, че Цветелина Бориславова ще купи Инвестбанк.
Според източници на Bulgaria News разговори наистина са били водени, но проблемите в цялостния бизнес на Петя Славова не са довели преговорите до край.

От БСП предложиха през март тази година като антикризисна мярка, средствата на големите държавни предприятия и институции да бъдат преместени от СИБанк в държавната Българска банка за развитие и по този начин да се подпомогне кредитирането на малкия и средния бизнес с нисколихвени кредити. В началото на януари в отворено писмо до премиера Бойко Борисов от социалистическата партия поискаха отговор дали има конфликт на интереси при обществена поръчка за разпространение на винетни стикери.Социалистите искат още да бъдат обявени обществените поръчки, които Бориславова е спечелила с всички свои фирми в периода от юли 2009 г, откакто ГЕРБ взе властта след парламентарните избори.

Според източници на Bulgaria News скандалите в българския парламент са рефлектирали в централата на най-авторитетната фламандска банка и са предизвикали недоволството на висшия мениджмънт.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !