Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Година на проверка

отпечатай новината

16.12.2010 12:13 | Видян 3325 пъти | Гласували 2

Година на проверка

Тези дни имах среща с един от най-големите и най-професионалните БАНКЕРИ на България. Той ме увери, че в момента изживяваме най-тежките си месеци, но в края на пролетта ще усетим, че нещата ще потръгнат. Банките щели да започнат сериозно кредитиране, потреблението най-накрая щяло да мине над нулата и икономиката щяла да тръгне напред.

Искрено му вярвам и много се надявам да се окаже прав. Дано 2010 г. да е била годината на проверка, а 2011 г. да бъде година на промяна.
Друг банкер, също от младата генерация и също супер про, ме убеди, че колегата му е прав. Той добави, че през 2012 г. ще проима пари, както през 2006 г. И на него искрено вярвам и много се надявам той също да се окаже прав.

Както казват руснаците, ще поживеем – ще видим. Дотук е добре – оцеляхме...
В този брой, който е последен за годината, понеже следващите петъци са почивни и празнични, ще видите нашите хороскопи по зодии и по числа. От гледна точка на нумерологията 2011 г. щяла да бъде мъчна, но много работна. В нея сме поставяли основите на парите, които идвали през 2012 г.
Като прочетох това, веднага се сетих за банкерите и техните думи. По всичко изглежда, че за щастие ще се сбъднат.

От гледна точка на китайските хороскопи, Годината на Заека, която ни очаква щяла да ни донесе късмет след сътресенията от миналите две години на изпитания. Дано и това да се окаже вярно!
Ако се върна назад към 2010 г., бих я определил като година на думите. В смисъл – много думи, никакъв резултат. Но имаше и важни думи. Най-важните май бяха тези на Уикилийкс.
Джулиан Асандж всъщност е големият шанс за света. Той ни даде да разберем, че американската империя окончателно се разпада. Неговото просветление е нещо като перестройката на Горбачов за соцсистемата – открива епоха на гласност.

Май само нашите политици още не са се светнали по този въпрос. Нищо, че от Уикилийкс разбраха, че са били следени от американците на нашата собствена територия, че са описвани личните им слабости и зависимости, проверявали са дори приятелите им. Това, ако не е Оруел и завръщането на Големия брат – здраве му кажи! Ами, ако им е толкова акълът, да продължат да слушат звездата от Стъклен дом посланик Уорлик...

Думите не са проста работа. Те ни служат, за да ги осмисляме. Затова ми се струва много важно още веднъж да се върнем на думите от Уикилийкс. Те ни накараха да разберем за България и за света, че царят е гол. И че спасяването на даващите се, в случая сме ние, е дело на самите давещи се.
Следващата година, когато магията вече се е разпаднала, е крайно време да действаме. Всеки както го разбира.  

Да се пожелаем весело изкраване на празниците. И по-добри новини и истории през 2011 година!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !