Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Гала застава зад каузата, че аутизмът е лечим

отпечатай новината

12.01.2011 14:20 | Видян 5251 пъти

Гала застава зад каузата, че аутизмът е лечим

Аутизмът не е генетично умствено заболяване и може да се лекува. Тази нова за България теза представиха за първи път в „На кафе” едни от водещите специалисти в областта – американците д-р Анжу Усман и д-р Артур Кригсман.

Кригсман е световно известен гастроентеролог и е първият, открил връзката между стомашно-чревните проблеми при децата и проявите на аутизъм. Д-р Усман прилага по-мащабен биохимичен подход, наречен DAN (defeat autism now – победи аутизма сега). Децата, които обикновено „потъват” в аутизма, по природа имат по-слаби способности да детоксифицират и поради тази причина организмът им в един момент се претоварва с тежки метали и токсини от замърсената околна среда, ваксините, химическите добавки в храните и т.н. На  всяко дете „чашата прелива” от различен замърсител и именно заради това всяко по различно време спират да се развиват нормално.

DAN лечението се състои в това да се изчисти организма от отровите и да се попълнят неговите запаси с хранителни вещества, които липсват поради нарушеното им усвояване. Често се налага борба с гъбички, паразити и бактерии, които отново са в резултат на нарушения биохимичен баланс на организма и които имат пряко отношение към повечето „ненормални” поведенчески прояви при аутизма.

В студиото на „На кафе” беше 5-годишния Оги - едно от децата, за които аутизмът вече е минало.

Дайвайки гласност на темата, екипът на „На кафе” се надява, че много хора ще намерят решение на проблема, като целта е това да започне да се случва и в България. „На кафе” и Гала предоставиха възможност да споделим тази ценна информация и може би много родители ще успеят да спасят своите деца”, каза Мина Ламбовски - създател на център „Тацитус” за работа с деца с аутизъм и специални образователни потребности.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !