На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

Пилето отърва клетката

отпечатай новината

17.04.2008 16:48 | Видян 14717 пъти | Гласували 2

Пилето отърва клетката

Новината, че собственикът на елитния столичен клуб "Неро" Николай Методиев-Пилето е оправдан от Софийския градски съд, се превърна в най-важната на вчерашния ден.

Той бе обвинен, че в нощта на 19 юли 2003 г. пет ТИР-а на фирмата му MGS са опитали да прекарат контрабандно китайски стоки през ГКПП-Кулата. Според прокуратурата товарът бил деклариран като строителни материали, за да се занижи митото му и така държавата била ощетена със 168 000 лв. Подсъдим по делото бе и бившият митнически служител Ангел Ангелов, който също бе оправдан.

В пледоарията си вчера прокурорът по делото поиска минимума от 5 г. затвор за Методиев и 1 година за Ангелов. Обвинителят призна, че добросъвестно или не, много от свидетелите не са си спомнили нищо за въпросната нощ, пише Труд. Но допълни, че обвинението се подкрепя от документна експертиза, изготвена от гръцките митничари. Адвокатът на Методиев - Илиян Василев, пък обясни, че да се вярва само на този документ е национален нихилизъм. Той допълни, че делото е законоподобно и мъртвородено, за да се надуе медиен балон.

В крайна сметка съдът реши, че липсват доказателства за контрабанда, организирана от Методиев в съучастие с Ангелов.

Това е третото дело срещу собственика на елитния столичен клуб Неро - Ники Пилето. По първото - за заплаха на полицай, той бе осъден да плати 700 лв. глоба, а второто - за контрабанда за 3.5 млн. долара през Калотина, все още е висящо.

 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !