Oбсъдиха организацията на...

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и...

Издирват криптокралицата Ружа...

Ружа Игнатова се издирва в Атина – под това заглавие...

Италиански дизайн в помощ на българските деца

отпечатай новината

31.01.2011 09:00 | Видян 2584 пъти

Италиански дизайн в помощ на българските деца

На 21 януари – в деня на родилната помощ, под мотото „Да освободим италианския дизайн в помощ на нуждаещите се български деца”, инициативният комитет на “Годината на италианския дизайн”, начело с Представителството на регион Сицилия – София- “Каза Сицилия” и фирма Ал. Ба. Дизайн, посрещнаха много гости в обстановката на италиански затвор, където бяха изложени дизайнерски предмети на благотворителен търг в затворнически килии в „Ню Бояна филм”.

Мебелите влязоха в килиите на затвора “Сан Виторе”, декор на италианския филм на Карло Карлей “Генерал дела Ровере”- римейк на култовата лента на Роберто Роселини, за да се съберат пари за децата от домове без родителски грижи. Много извстни личности дадоха подкрепата си със своето присъствие. Деси Тенекиджиева и Калин Вельов представиха новия албум на Деси. Пейо Филипов от Имаш поща бе водещ на търга. Заедно с Красимира Иванова от Музик Айдъл изпяха и песен, посветена на децата, които не могат да бъдат прегърнати вечер от своите родители.

Сред гостите бяха забелязани във видимо добро настроение Дейвид Варод – директорът на “Ню Бояна филм”, Саня Борисова и нейната половинка от „Забранена любов” Ники Илиев, светския лъв Денди в характерното си джентълменско облекло, Владо от Файв старс, най-високият спортист на България Любо Ганев, дипломати и представители на Столична община.

Фабирцио Камастра –директор на ИЧЕ, София, отправи приветствие към организаторите заради добрата инициатива, а на гостите благодари за подркрепата и участието в благотворителната кауза. Много италиански бизнесмени уважиха събитието, в това число специално за вечерта, от Италия баха пристигнали и собственици и представители на някои от фабриките, които предоставиха свои образци за търга.


След проведения търг част от експонатите бяха показани и на откриването на Шоурум Варано на 25.01. 2011 г., а от 28.01.2011 г. част от тях могат да  бъдат разгледани в шоурумовете на Нидо и Хеликс.


Експонатите, продадени на първия от поредицата благотворителни търгове за популяризиране на бутиковия дизайн бяха златна мивка Музе на фирма Каталано с дизайн на Матео Тун - лимитирана серия, създадена  по модерна технология; столове Трезор на фирма Лучано Дзонта; маси за кафе на Картел с дизайн на Патрисиа Уркуиола - в 59 годишната си история Картел е носител на престижни международни награди, включително Компасо д’оро; лампа Тойо от колекцията на фирма Флос с дизайнер Акиле и Пиер Джакомо Кастилиони – фирмата е петкратен носител на наградата за индустриален дизайн Компасо д’оро и на други многобройни награди, като продуктите на фирмата променят напълно концепцията за изработка на осветителни тела в бранша и дизайнерски аксесоар морска риба от муранско стъкло и злато от колекцията на Ви Джи Ню Тренд– едно от потвържденията за еволюцията на артистичния опит и дизайнерски усет на създателите ѝ.

Събраните средства от благотворителния търг, както и от календара с фотосесии на български звезди като Миро и Саня Борисова, които застанаха зад каузата „Да освободим италианския дизайн в помощ на нуждаещите се български деца” ще бъдат използвани за програма на Фондация “Работилница за гражданска инициатива”, с насока развитие на талантите на децата от домовете за сираци.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !