4 признака, че имате проблем с алкохола

Чудя се колко от нас се притесняват за това колко са...

Леонардо ди Каприо наруши мълчанието...

Леонардо ди Каприо се дистанцира от Шон „Диди“ Комбс,...

Великата Омара Портуондо пристига в София с оригиналния Оркестър на Buena Vista Club

отпечатай новината

09.03.2011 16:00 | Видян 2062 пъти

Великата Омара Портуондо пристига в София с оригиналния Оркестър на Buena Vista Club

Orquesta Buena Vista Social Club с автентичния вокал на групата - великата Омара Портуондо /Omara Portuondo/ пристигат за концeрт в София на 22-ри юли 2011г, по покана на организаторите от Loud Concerts.

Събитието ще се състои в зала 1 на НДК, а билетите за него се пускат в продажба от утре – 10.03.2011 /четвъртък/. Цената им ще бъде от 45 до 90 лв за билет и ще могат да се закупят ексклузивно в мрежата на Ticketstream.bg, магазините на Office1Superstore, Orange, Multurama, На тъмно и Билетен център в НДК.
Призната за една от най-великите певици на света, наричат Омара Портуондо кубинската Едит Пиаф.

Чаровна, темпераментна и усмихната - 81 годишната звезда продължава да радва публиката с феноменалния си глас. През 50-те години се слави още като “queen of filin” (от англ. feeling, стил близък до вокалния джаз с боса нова елементи), а тя просто умее да направи от всяка фраза произведение на изкуството. Нейни са думите: “Поколенията се сменят, но музиката няма възраст, тя има само качество”. Поредното доказателство за това й твърдение е Латино Грами, което печели за албумa “Gracias” през 2008г и номинация за Grammy.

В България Омара Портуондо пристига с оригиналния Oркестър на Buena Vista Social Club®, в който свирят четирима от ветераните на световно известната формация. Това са тромпетиста Guajiro Mirabal, виртуоза Barbarito Torres, Jesus “Aguaje” Ramos (тромбон) и китариста и кийбордист - Manuel Galbán.

До тях достойно застават и младите, изключително талантливи - Carlos Calunga (вокал) и Rolando Luna (виртуозен пианист). В България на сцената ще стъпят общо четиринадесет души, а сред тях ще грее неповторимата Омара Портуондо. Турнето на Orquesta Buena Vista Social Club feat.Omara Portuondo стартира в началото на м.март от Португалия.

Преди да разгорещят публиката в зала 1 на НДК, топ артистите на Куба ще “превземат” Великобритания, където ще стъпят на 26 различни сцени.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !