И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ с извънредни прожекции

отпечатай новината

22.03.2011 11:00 | Видян 2464 пъти

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ с извънредни прожекции

За всички киномани, пропуснали прожекции на някои важни филми в официалната програма на 15-ия София Филм Фест, са предвидени специални дни в Дома на киното.

Дебютът на Драгомир Шолев „Подслон”, получил три награди на София Филм Фест 2011 – за най-добър филм (за първи път в състезателната история на фестивала български филм получава тази награда!), наградата „Кодак” за най-добър български игрален филм и наградата на публиката, ще се срещне отново с нетърпеливите зрители, които не успяха да го видят на единствената фестивална прожекция. Прожекцията е предвидена за петък (24 март), началният час е 20,30.

Документалният филм на Стефан Вълдобрев „Манчестър Юнайтед от Свищов” е поредният филм с емблемата на неформалния лейбъл за разпространение на българско неигрално кино buldoc, който отстоява независимото, оригинално, провокативно и артистично кино (www.buldoc.net). Денят, в който може да го видите отново, е вторник (22 март), началният час е 19,00.

Новият късометражен филм на Надежда Косева „Втори дубъл” имаше своята премиера в рамките на София Филм Фест 2011. Филмът беше показан в програмите „ОК Shorts” в програмите на специалните фестивални издания в Пловдив, Бургас и Варна. Следващата му среща със зрителите в София е на 23 март (сряда), не пропускайте началния час на прожекцията – 20,00.

Документалната творба на Марко де Агилар „Фламенко: Пътеки на душата” беше специален филм-изненада в програмата на 15-ия София Филм Фест. Новата специална и извънредна среща с документалния филм, посветен на страстта, облечена в музика и танц, е предвидена за четвъртък (24 март), с начален час 18,45.

Филмът, с който беше закрита официалната програма на тазгодишния СФФ, ще има още една среща с публиката – „Краят” на Алексей Учител е включен в специалните прожекции в Дома на киното на 23 март (сряда), начален час – 20,45.

„Донякъде нежен” на норвежкия режисьор Ханс Петер Моланд, който беше показан в програмата „Киното днес – Големите майстори”, ще има още една прожекция за киномани – на 22 март (вторник) от 20,30 часа.

Творбата на Катрин Корсини „Напускам те”, включена в тазгодишния „Фокус Франция”, ще срещне отново публиката с Кристин Скот Томас и Серхи Лопес на 23 март (сряда) от 18,30 часа.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !