Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Столичаните шампиони по заплати

отпечатай новината

09.04.2011 09:00 | Видян 4133 пъти | Гласували 2

Столичаните шампиони по заплати

Да бъдеш актьор може да се окаже НАЙ-ДОХОДОНОСНАТА професия в България.

Родните сериали, които заляха ефира тази пролет, понапълниха яко джобовете на акулите в бранша, а и младоците също намазаха. Крак повлече Стъклен дом, където в първия сезон парите се лееха като из ведро. Там №1 по заплати бяха Елена Петрова и Юлиан Вергов, които прибираха по 6500 лв.. И то на епизод!

Те биеха по заплата дори доайена Стефан Данаилов...

Новият ТВ идол Калин Врачански пък се задоволяваше с 4500 за една снимачна седмица. Така беше до края на сезона. След това се появи Асен Блатечки, който буквално изви ръцете на продуцентите. За ролята си на противоречивия Чарли бившият охранител прибира твърд хонорар от 8 бона. Раят на земята обаче е на път да приключи, тъй като

в третия сезон ще се взимат същите пари, но не на серия, а на месец

Появи се сериал, който буквално изби рибата с рейтинг, а се задават и още. Само първите три епизода счупиха рекорда по гледаемост. Пилотната серия закова пред екраните 2,1 млн. българи. Абсолютен рекорд! За сравнение първият епизод от втори сезон на Стъклен дом бе гледан от 1,4 млн.
Но да се върнем на финансовия въпрос. Бумът, който направиха Столичаните, накара продуцента Евтим Милошев да потрие доволно ръце и да раздаде яките пачки в екипа. Там първата жичка за водичка е съдружникът му Любо Нейков. На станалият неотдавна баща явно му трябват доста кинти за памперси, защото прибира 10 бинги в кеш! Оттам нататък на Нейков му е

делегирано правото да разпределя парите на актьорите под него

Подгласници, разбира се, са му Христо Гърбов и Кръстьо Лафазанов, с които стартира предаването си Комиците. Те взимат по 7500 лв. Надолу заплатите също не са за подценяване. Симпатичният дундьо Руслан Мъйнов взимал по 5000 лв. месечно. Нежната част от екипа - актрисите Силвия Лулчева, Албена Павлова и Ева Тепавичарова ще прибират по 4 хилядарки, а Виолета Марковска и Ненчо Илиев се задоволявали с по 3000. В пълна мистерия обаче е обвит хонорарът на Стоянка Мутафова. 89-годишната легенда на българския театър не обича да говори за пари и никой, освен Милошев и Нейков, не знае колко взима тя.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !