На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

Фестивалът Sziget с официален партньор в България

отпечатай новината

15.04.2011 17:30 | Видян 2043 пъти

Фестивалът Sziget с официален партньор в България

Между 10 и 15 август тази година унгарският остров Обудай (близо до Будапеща)  за 19-ти път ще се превърне в сцена на едно от най-големите културни събития в Европа – фестивалът Sziget. За първи път тази година българските музикални и фестивални фенове ще имат възможност да получават информация за всичко, което се случва около фестивала директно от България.

Sziget стартира през 1993 година като студентски фестивал със скромна популярност само в Унгария. През следващите 19 години фестивалът се налага като едно от най-мащабните и интересни културни събития в Европа. През 2011 Sziget се нарежда сред 10-те най-добри фестивали в класацията на Европейските фестивални награди и сред 5-те най-добри музикални събития във фестивалната класация на вестник „Индипендънт”.

Всяко лято над 400 000 фена акостират на „острова на музиката”, за да изживеят няколко дни на щастие и танци в компанията на най-известните музикални изпълнители в света. В продължение на близо седмица всяка точка от остров Обудай е окупирана от различни сцени – за феновете на денс и поп музика, на хард рок и метъл, на европейско диско, блус, джаз или балкански ритми. Между сесиите на различните банди, Sziget предлага глътка култура под формата на театрални и танцови представления, изложби и арт инсталации, литературни събития, изпълнения на класическа музика и много други възможности за забавление. Мултикултурният формат на Sziget привлича фенове от цял свят, които са обединени от идеята не просто да чуят любимите си изпълнители, а да изживеят и почувстват изкуството във всичките му форми.

И тази година организаторите от Sziget не изневеряват на традицията да представят на публиката си както най-големите музикални имена, така и алтернативни и „изгряващи” артисти. Сред обявените до момента участници са британското дуо Chemical Brothers, култовата поп дива и носителка на пет награди Grammy - Amy Winehouse, Dizzee Rascal, Interpol, Judas Priest, Motörhead, Deftones, Gotan Project, Marina and the Diamonds, Skunk Anansie, Hurts, Горан Брегович и неговия „Оркестър за сватби и погребения” .

Агенция Юнайтед Партнърс поема цялостната комуникация по фестивала Sziget на българска територия с голяма доза фестивален хъс и значителен опит в промотирането на различни музикални събития като EXIT, SEEME, Metropollis. 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !