На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

Шейда от „Сълзи над Босфора” прави дует с Крис де Бърг в новия си албум

отпечатай новината

18.04.2011 15:00 | Видян 3762 пъти

Шейда от „Сълзи над Босфора” прави дует с Крис де Бърг в новия си албум

Турската поп певица Айдан Кая, позната на българските зрители като Шейда от излъчвания по Нова ТВ сериал „Сълзи над Босфора” и като изпълнителка на песента в сериала, ще издаде в следващите месеци втория си албум.

„Сълзи над Босфора” донесе дългоочаквания успех на Айдан, която през 2003 г. спечели състезанието „Попстар”

За нейно съжаление в следващите години не успяла да направи добра музикална кариера и дори не могла да издаде албум. През 2006 г.  изпълнила малка роля в сериала „Ще се видим в сънищата”, а година по-късно дошла поканата за „Сълзи над Босфора”. Сериалът й донесе не само успех в музикалната й кариера в Турция, но и голяма популярност в Близкия изток.

През 2008 г. Айдан издаде първия си албум „Любовна безизходица”, а през следващите месеци предстои да излезе вторият, в който тя изпълнява песен на Крис де Бърг и има дует с известния ирландски музикант, роден в Бразилия.

Дуетът с Крис де Бърг предизвикал интереса към Айдан и в чужбина. Двамата обмислят възможността да изнесат заедно концерти както и да направят общ албум на английски.

Красивата певица, която на първи януари стана на 27 години, подготвя и специален албум за арабските страни. В няколко от песните има арабски думи. Включен е  и дует с един от най-популярните арабски поп звезди ливанеца Wael Kfoury  http://www.waelkfouryonline.com/, когото Айдан нарича арабския Таркан.

Тя ще изпълни и главната роля в игрален филм, турско-арабска продукция.  Има и няколко предложения за участия в  в турски сериали, както и в един игрален филм. Айдан е вече много по-сигурна като актриса. Докато снима „Сълзи над Босфора”, Айдан започва да учи актьорско майсторство и вече е в пети курс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !