Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Повече от 20 хиляди пяха на рождения ден на БГ Радио

отпечатай новината

02.05.2011 17:00 | Видян 3811 пъти

Повече от 20 хиляди пяха на рождения ден на БГ Радио

Мега концертът по случай юбилея на БГ РАДИО След 10 години разгони дъждовните облаци над столицата и събра повече от 20 хиляди почитатели на качествена българска музика на пл. Александър Батенберг.

Стартът бе даден ударно с една от най-любимите песни на България – Колко ми липсваш. Събралите се специално за десетия рожден ден на радиото дует Каризма изпълниха микс от най-големите си хитове и своя версия на незабравимия хит на ФСБ, дал заглавието на концерта - След 10 години. Взривяващото начало беше само малка заявка за това, на което многохилядната публика предстоеше да стане свидетел от сцената на БГ РАДИО.

Публиката на площада видя Дони и Момчил отново заедно със супер любимите Малкият принц, Ближи си сладоледа и Уморени крила; D2 и Дичо в изпълнение на 100 години, виртуозния Васко Василев с импровизация на цигулка на Ако си дал на Емил Димитров и в дует с големия Васил Найденов със След края на света, Нети – за първи път на сцена след раждането на дъщеричката си Лилия, песента Клетва в изпълнение на Сигнал и Кирил Маричков, феноменална заря за край по време на изпълнението на Елица Тодорова!

Десет от песните, изпълнени на концерта, бяха избрани от слушателите на медията в кампанията Твоите 10 на живо чрез гласуване на www.bgradio.bg и са сред най-желаните да звучат в ефира на радиото през десетте години на съществуването му.

Сред тях бяха: Б. Т. Р. с Цвете от луната, Остава с Шоколад, Мария Илиева с микс от Лунен сън и I like, Миро с Губя Контрол, Стенли с Обсебен, Мастило – В ръцете ти е най-добре, Галя с чисто новата й The Race, Сигнал – Да те жадувам, Графа, Любо и Орлин с някои от най-големите си хитове и тримата заедно със Заедно, Криста с Имам, Поли Генова – На инат, Ивайло Колев и Вакали. На сцената се качиха още Калин Вельов, Рут Колева, Мона, V.O.XX и Део, трупата на Нешка Робева, Националния хор към музикалното училище.

С емоционалния за публиката концерт и 10 години след създаването си, радиото, което подкрепя и популяризира българската поп и рок музика доказа, че нейните фенове продължават да бъдат многобройни. Слушателите на БГ РАДИО са сред привилегированите ежедневно да научават новите български хитове и да гледат и слушат любимите си изпълнители на живо, както и новините около тях от ефира на любимото си, вече десетгодишно радио.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !