Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

КИТАРИСТЪТ НА СТИНГ ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ МАЙ

отпечатай новината

12.05.2011 12:00 | Видян 2602 пъти

КИТАРИСТЪТ НА СТИНГ ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ МАЙ

Един от най-известните и ненадминати китаристи в цял свят пристига в България само 10 дни преди концерта на СТИНГ. ДОМИНИК МИЛЪР, познат най-вече от  участията си с изпълнителя на „Desert rose", идва по покана на уважаваната българска цигуларка Дорина Маркова и SOFIA LIVE CLUB, за да изнесе концерт с музикантите, които изпълват значението на проекта ДОМИНИК МИЛЪР.

Роден в Буенос Айрес, ДОМИНИК МИЛЪР израства в Аржентина. Още на 15 години започва да свири на китара и заминава да осъвършенства своите познания в London’s Guildhall School of Music.
Днес, ДОМИНИК има записани над 7 албума с гениалния музикант, който идва в страната ни през юни за своя трети концерт в България. Двамата започват съвместната си кариера през 1990 година насам, остават зад гърба си над 1000 концерта и смело продължават да ги увеличават. 
ДОМИНИК е съавтор на много песни, една от които е „Shape of my heart“ . Виртуозът споделя как често му задават въпроса „Не ти ли писна да си по-известен като китаристът на Стинг?“, но той с усмивка отвръща, че успехът и 20 години от кариерата му са плод на съвместната им работа, с което той се гордее и често се шегува, че това е най-добрата работа, за която човек може да мечтае.  Като човек на изкуството, ДОМИНИК оценява успеха на любимеца с чувствен глас и музикалното майсторство, с което е постигнал много. За него пътят на Стинг е и негов, което е огромна привилегия и незаменимо изживяване.

През периода, в който не работи със Стинг, ДОМИНИК МИЛЪР има записани около 200 албума. Записвал с Фил Колинс в края на 80-те години, китаристът не крие предаността и благодарността към певеца, който го изтласква към успеха и заражда желанието му да изследва все повече нови музикални територии.

Днес, „дясната ръка“ на Стинг се радва и на солова кариера. Има записани 7 албума инструментална музика и реализирани кратки, но стойностни турнета.  Ако досега е получавал възхищения за своите изключителни акустични звуци, произведени от акустична китара с найлонови струни, сега музикантът изненадва, както своите фенове, така и критици с първия си в неговата соло кариера електронен албум. Албумът се казва „November”, а някои от парчетата показват рок-ориентираната страна на Милър с на места удивително мощен звук. Истински примери са парчетата „Rippled Nylon” и „W3”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !