Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Вуйчото на Азис – Ицо Папата срещу Цар Киро

отпечатай новината

16.05.2011 13:00 | Видян 6484 пъти

Вуйчото на Азис – Ицо Папата срещу Цар Киро

Циганска война започва в България. Води се между двамата ромски босове Ицо Папата от Костинброд и Цар Киро от Катуница. Взаимни обвинения в поръчване на убийства и отвличания заливат медиите. Според пловдивския вестник Акцент Киро даже си бил написал завещанието.

На запис, излъчен по Нова телевизия, натоварен с мисията да убие Ицо Папата, който е вуйчо на певеца Азис, си признава пред шефа на мешерето – ромския конституционен съд: поръчката дошла от Любо Къдравия, който е нещо като силов вицепремиер на Киро. Според шефа на мешерето и вуйчо на Азис именно това бил човекът, който движел “картела” на Царя. В мафиотската групировка се въртели

милиони евро от наркотици, проституция и просия

по света и у нас, контролирани от самозвания монарх. Всъщност, ако се вярва на ромския политически лидер Цветелин Кънчев, Киро бил “интрониран” от органа на БКП Работническо дело в далечната 1988 г. Там пишело, че той бил син на многоуважавания “цар на циганите” Гого.

Той държал ромите не само в Южна България, но и в Северна Гърция, твърди Кънчев.

Рашков не е негов наследник, а на Гечо Кьоравия

Той бил осъден на изваждане на око от мешерето, което оттогава е ненавистно за неговия син Киро. Независимо от своята фалшива легенда, той продължава да се нарича цар. Даже в момента по думите на Ицо Папата бил минал в опозиция на властта.

Това всъщност не е учудващо, доколкото лежалият две години в затвора Рашков е един от първите помилвани за криминалната си присъда в краткия неколкомесечен мандат на Петър Младенов като президент на България през 1990 г. Според ромския върховен съдия Ицо Папата самозвания “цар” най-вероятно скоро щял да бъде арестуван.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !