Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Владо Карамазов води фолклорно надиграване

отпечатай новината

19.05.2011 10:00 | Видян 5991 пъти

Владо Карамазов води фолклорно надиграване

На 21 май в Драматичния театър в Пловдив ще се състои фолклорния концерт “Надиграване”. Водещ на спектакъла ще бъде актьора Владимир Карамазов, който приема идеята присърце. В събитието ще вземат участие децата от ЦДГ “Мирослава”, които активно участват в проекта “Да съхраним българското” заедно с Община Пловдив и ФА “Тракия”. Идеен мотор на проявата е бизнесдамата Ивелина Моравенова.

Целта на проекта е приобщаване към българските обичаи, традиции и автентичния български фолклор- извор на красота, мъдрост и вдъхновение. В концерта ще вземе участие и ансамбъл “Тракия”. Децата ще покажат на сцената автентични носии и характерни за различните фолклорни области песни и танци. Част от събраните средства от поканите, изработени от децата, ще бъдат преведени за кампанията на УНИЦЕФ “Дарител”. Екипът на детското заведение и родителите за пореден път дават пример на децата си за милосърдие, толерантност и съпричастност към нуждаещите се. Посланието на проекта е да се съхрани националната идентичност в голямото европейско семейство, чието начало трябва да се постави още в детската градина, която е важен период за изграждане личността на детето. Идеен

Официален спомоществувател на концерта е застрахователно дружество “Армеец”АД с подкрепата на Дамския клуб на тамплиерите в Пловдив, училищното настоятелство при ЦДГ “Мирослава”-Пловдив и родителите на децата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !