Представиха скандален бански за дамите

Популярната марка Fashion Nova представи нов разголен...

Думата идиот идва от Древна Гърция и...

Думата идиот идва от Древна Гърция и означава - човек,...

Порто спечели Лига Европа за ЦСКА

отпечатай новината

20.05.2011 13:30 | Видян 1368 пъти

Порто спечели Лига Европа за ЦСКА

Триумфът на португалският дрийм тийм Порто в Лига Европа донесе добри новини за българския футбол. Късно онази вечер Драконите на Андре Вияш-Боаш измъкнаха 1:0 от сънародниците си от Брага на финала в Дъблин, като така дадоха право на носителя на Купата на България да се включи в следващото издание на турнира от плейофната му фаза. На 25 май фаворитът ЦСКА се изправя срещу Славия в битка за трофея, а победителят ще започне участието си в евротурнирите чак в средата на август.

Причината е, че Порто ще участва в груповата фаза на Шампионската лига догодина. По този начин настъпват сериозни размествания в цялата схема на евротурнирите. Носителят на Купата на Шотландия също ще спести един кръг, а шампионът на Швейцария влиза директно в групите на Шампионската лига, вместо да играе в плейофите.

Същото нещо се случи и през 2009 г. Тогава Шахтьор (Донецк) спечели Купата на УЕФА, а през следващия сезон участва в групите на Лига Европа. Носителят на Купата на България Литекс бе облагодетелстван от това и се включи в плейофната фаза на турнира. Ловчанлии обаче отпаднаха безславно от БАТЕ Борисов след победа с 1:0 в Беларус и тежко поражение с 0:4 след продължения на реванша.

По този начин победителят от мача ЦСКА - Славия ще започне евроучастието си през този сезон чак на 18 август, за когато са насрочени първите мачове за директно влизане в групите на Лига Европа. Реваншите са на 25 август.

„Доволен съм, Порто са мои хора“, каза с нетипичен за него хумор изпълнителният директор на ЦСКА Емил Костадинов, който в началото на 90-те стана легенда и на Порто, като спечели 2 пъти шампионата на страната и 2 пъти Купата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !