Светът е изправен пред нова заплаха -...

Водещи световни учени, сред които и нобелови лауреати,...

На 31 декември по БНТ гледайте...

По традиция в новогодишната нощ Българската национална...

Филип Мосимън: Кралицата плати обеда, а Чарлз – вечерята на сватбата на Уил и Кейт

отпечатай новината

20.05.2011 13:53 | Видян 6475 пъти | Гласували 1

Филип Мосимън: Кралицата плати обеда, а Чарлз – вечерята на сватбата на Уил и Кейт

Филип Мосимън е управител и наследник на един от най-престижните лондонски клубове, в който членуват Абрамович, Сорос, Ивана Тръмп, Джон Мейджър. От 1988 г. той е придворен доставчик на храна за британското кпалско семейство като организира всички партита в Бъкингам и Уиндзор – сватбата на Уил и Кейт, 50-годишнината на принц Чарлз, Златната сватба на кралицата и много други галантни празници. Британецът пристигна в България за една вечер, за да удостои с присъствието си събитието Бизнесдама на годината, организирано от члена на клуба му Евгени Минчев. Той даде единственото си и специално интервю за Супер 19’:

Господин Мосимън, как Вашата фирма стана отговорник за менюто на сватбата на принц Уилиам и Катрин Мидълтън?
Благодарение на дълголетните ни контакти с двореца и положението на придворен доставчик. Присъствах лично на събитието. Менюто беше тристепенно – морски деликатеси, агнешко и десерти.

Говори се, че тя била шефът в семейните им отношения. Вярно ли е това?
Не, не е вярно. Двамата решиха заедно всичко около менюто. И са чудесна двойка! Казвам ви го като свидетел.

Как протече партито?
Ами, те бяха две. Обедното беше по-многолюдно. На вечерното бяха единствено техни приятели и роднини. Приключихме към 3 през нощта с танци.

Елтън Джон и Джеймз Блънт пяха ли?
Не, изпълнителката се казваше Ели Голдинг. Младоженците я харесват, тя е популярна в Лондон.

Кои звезди останаха до края? Бекъмови ли бяха най-активни на дансинга?
Не, звездите бяха поканени на обедното парти. Вечерта останаха само близки хора.

Кой плати и добре ли?
Нормално платиха. Кралицата се погрижи за ранното тържество. Вечерното остана за сметка на бащата на младоженеца – принц Чарлз.

Имаше ли големи претенции?
О, хората просто се забавляваха. Това беше единственото им изискване – да бъде весело.

Трудно е да си представим принц Чарлз като веселяк?
Защото не го познавате. Всъщност той е човек с много приятно чувство за хумор и лесно стопява ледените сърца наоколо. Винаги има подготвени по няколко забавни вица според компанията.

За кралицата ли?
Има и вицове за кралското семейство, да. И трябва да отбележа, че този човек говори един елегантен и даже изящен английски език.

Как всъщност успяхте да станете придворни?
Баща ми в продължение на 13 години беше шеф – главен готвач на прочутия лондонски хотел Дорчестър. От 1975 до 1988 г. Даяна беше почитател на неговата кухня. Водеше често и съпруга си принц Чарлз. Когато татко основа клуба, те го удостоиха с честта да стане придворен доставчик на храна. Но той е готвил и за много правителствени лидери и държавни глави. Свързваше го дружба с Маргарет Тачър. Напоследък работим със Саркози, с Джон Камерън. От звездите – с Елтън Джон.

Разкажете, моля, повече за принцеса Даяна отблизо. Какъв човек беше тя?
Принцеса Даяна беше фантастична. Имаше дарбата да стига до сърцето на всеки, да се харесва на хората просто така, без напрежение, да кара останалите да се чувстват специални. Катрин, съпругата на сина й Уилиам, има същия талант. Истинска е. При нея няма преструвки. За тези неща, за тази енергия не са нужни думи и обяснения.

 

 

продължи >>

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !