Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Излиза последната книга на Георги Стоев

отпечатай новината

06.05.2008 16:31 | Видян 10640 пъти | Гласували 5

Излиза последната книга на Георги Стоев

Последната книга на Георги Стоев, която той така и не успя да завърши – “Имало едно време на Изток”, излиза на книжния пазар на 16 май, петък. Ръкописът е от 220 страници и бе предоставен от единствен наследник на автора – вдовицата Светлана Стоева.
Последната глава от романа си Стоев е трябвало да напише на 7 април – деня, в който бе показно разстрелян близо до столичния хотел “Плиска”.
“Имало едно време на Изток” е изцяло белетристична творба, показваща драмата на едно загубено поколение – спортистите от елитните школи, които трябва да излязат на улицата и да се влеят в редиците на криминалните структури, за да оцелеят. В някаква степен, самият автор има същата съдба.
“Това е най-добрата книга на Георги Стоев”, казва за ръкописа писателят и журналист Румен Леонидов, близък приятел на убития. Леонидов е човекът, с когото Стоев е трябвало да се срещне в деня на смъртта си и е редактор на някои негови книги.
Георги Стоев започва работата си по “Имало едно време на Изток” през лятото на 2006 г. После зарязва романа, за да напише документалната поредица “БГ Кръстника”. От декември 2007 г. до края на март 2008 г. довършва романа си.
Писателят водеше преговори с 3 издателства за отпечатването на творбата си. След убийството му вдовицата Светлана Стоева взела решение да предостави ръкописа на “Ню Медиа Груп”, издателската къща, която реализира на пазара най-успешната му поредица “БГ Кръстника".

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !