Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Деца на милионери избраха кмет на Лондон

отпечатай новината

07.05.2008 11:24 | Видян 8811 пъти | Гласували 1

Деца на милионери избраха кмет на Лондон

5,5 милиона избиратели гласуваха за избора на кмет на английската столица. Между тях са и българските студенти, някои от които са деца на известни имена от туризма - Петя Славова, председател на Съюза на българската туристическа индустрия, на нейния заместник СБТИ Стефан Шарлопов и на главния секретар на Съюза на инвеститорите в туризма Соня Колтуклиева. Трите дъщери са красиви и умни момичета, които учат в престижни британски университети.
Кандидатите за кмет на финансовата Мека на Европа са 10. Лидерът е досегашният градоначалник Кен Ливингстън, който се бори за трети мандат. Той е най-обичаният и най-мразен човек в Лондон през последните години, защото въведе такса от 8 британски лири ( 20 лева) за всяко влизане с автомобил в централната част на града, а намерението му е да вдигне налога на 25 лири. Това накара някои стиснати милионери да регистрират като таксиметрови коли суперлуксозните си автомобили Rolls-Royce Phantom, Maybach, Cadillac Escalade, Aston Martin DB7, Maserati Quattroporte. Собствениците на таксита не плащат London Congestion Charge за влизане в централната градска част, разходите по лиценза са само 82 паунда за първоначалната регистрация и 27 паунда годишна такса.
Кметът Ливингстън стриктно следи за спазването и на драконовските мерки срещу пушачите. В града не се пуши никъде, освен в един ресторант на име "Абракадабра", защото събственикът му Дейв Уест съди английската държава за нарушаване правата на пушачите и негов адвокат е Чери Блеър, съпругата на бившия британски премиер, който въведе закона срещу тютюнопушенето на обществени места. Кен Ливингстън неотдавна каза, че ще вкара в затвора всеки собственик на порше, ако бръмчи с мръсна газ из Лондон. Английската столица беше нападната от богати шейхове, които гърмят по улиците на мегаполиса с поршета и ламборгинита с надписи на номерата Dubai 1, Dubai 2...
По правилата на английската избирателна система в бюлетините може да се посочват избраници за първо и второ място, а не само едно единствено име.
За кметския стол на Лондон се състезаваха трима ексцентрици. Ляв кмет със силни зелени пристрастия, десен депутат с оксфордско образование, но с нецензурен политически език, и бивш служител на реда, който доскоро беше най-високопоставеният гей в лондонската полиция. Новият кмет на Лондон вече е избран – Борис Джонсън.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !