13-годишна роди по време на училищна...

13-годишна ученичка роди дете по време на училищна...

Момче държало табела с думите "Сляп...

Сляпо момче седяло на стъпалата с шапка в краката си. В...

Раздадоха приза "Златно перо 2011"

отпечатай новината

30.05.2011 12:00 | Видян 3527 пъти

Раздадоха приза

Първите награди „Златно перо 2011” бяха раздадени в ефира на Classic FM радио. Сред носителите на приза, които вече гостуваха на живо в студиото са писателката Милена Фучеджиева, режисьорът Димитър Митовски, архитектът Бойко Кадинов, художниците Петър Пиронков и проф. Божидар Йонов, Деница Атанасова, директор на „Музейна галерия за модерно изкуство”, Люба Ризова, директор „Новини и актуални предавания” в bTV Media Group, пианистката проф. Славка Шопова, фотографът Юри Трейман и други.

Димитър Митовски сподели в студиото на Classic FM радио, че е изключително щастлив от наградата и факта, че такова отличие се раздава вече за шестнайсети път. Той сподели, че се надява от тук нататък българското кино, а и българската култура, като цяло, да започнат своя възход, защото според него нещата започват да се променят към по-добро.

Архитектът Бойко Кадинов разказа, че е много развълнуван, че толкова престижна награда за принос към българската култура се дава на архитекти, защото в България архитектурата е възприемана погрешно. Неговата надежда е да бъде скъсена дистанцията между възприятието за архитектура като чиновническа професия и да заеме мястото си на културен водач.

Милена Фучеджиева сподели, че това е една от малкото награди, които е получавала за своята работа. Тя разказа, че в момента работи по най-голямото предизвикателство в живота си – писането на сценарий за нов сериал на bTV.

Деница Атанасова, директор на "Музейна галерия за модерно изкуство", заяви, че целият екип на галерията е изключително развълнуван от признанието "Златно перо" и за тях това означава по-голяма отговорност към българската култура.

До 5 юни слушателите на Classic FM радио ще имат възможност да чуят интервюта и другите носители на "Златно перо 2011" – Христо Мутафчиев, Веско Ешкенази, Хилда Казасян, Асен Блатечки, Ирини Жамбонас и други.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !