На три диети съм - с две не се наяждам

Смях: На три диети съм - с две не се наяждам.

Дръзките спряха устрема на Силните в...

Племето на Дръзките спря победоносния поход на Силните...

Актьорът Георги Стайков с нова българска футболна комедия

отпечатай новината

21.06.2011 14:30 | Видян 3568 пъти

Актьорът Георги Стайков с нова българска футболна комедия

След участието си в нашумелите филми „Мисия Лондон” и „ТИЛТ” актьорът Георги Стайков е подготвил за феновете си нова изненада, която той разкри в предаването „На инат” по Нова ТВ в понеделник вечерта. След като филмът „Вчера” го превърна в секс-символ на 80-тте, Стайков емигрира на Запад още в зората на демокрацията и живее извън България вече 20 години.

Със събуждането на българското кино обаче той се завърна на големия екран у нас и сега дори подготвя самостоятелен проект. Пред водещия Марк О’Селски той разказа, че в момента прави  филм – футболна комедия, която ще се казва „Дъ Дерби”. Той самият е съавтор на сценария, заедно с Христо Христов. „В комедията треторазрядните отбори „Трескавица” – Търговище и „Юнак” – Шумен се хвърлят в чутовна борба за мястото си в „Б” група.” – разказа Стайков в „На инат”. Актьорите щели да бъдат познати на всички лица, а една от ролите вече била специално написана за Фахрадин Фахрадинов, който навремето наистина е бил футболист в Търговище. Неговият герой щял да бъде романтичен и да преживее любовна история с героинята Мина, чийто баща Йордан се опитва да попречи на чувствата им. Сценарият е готов и в момента търся начини за частно финансиране на филма.” – заяви Георги Стайков.

Октомври месец се очаква да излезе още един филм с негово участие. Той се казва „Инкогнита” и е направен по мотиви от повестта „Бариерата” на Павел Вежинов. Във филма освен Георги Стайков, ще участват още Ива Гочева и Стефан Данаилов.

Стайков се пошегува пред анимационното магаре, че навремето именно Данаилов е бил причината той да емигрира в чужбина, защото си казал:  „Повече от Стефан Данаилов не мога да стана в България”.

Първоначално актьорът заживял в Лондон, но по-късно се преместил в Стокхолм. „В Швеция нещата ми тръгнаха след четвъртия месец. Там за разлика от много други страни човек може да се обади директно на режисьори и кастинг директори. Това направих и аз – обадих се, представих се, явих се на кастинг и го спечелих.” – разказа Стайков пред Марк. Георги живее в Швеция от десет години и има двойно гражданство, не се е отказал от българското.

„Швеция е една много уредена държава, чак ти става скучно, почти са построили комунизма. Така и не успях да свикна с факта, че шведите са прекалено организирани и структурирани. Даже и събиранията по приятелски се уреждат 2-3 седмици по-рано по телефона.” – оплака се актьорът, който обаче е женен за шведката Мириам – оперна певица от Кралската опера в Стокхолм, на която Георги предложил брак за 120 минути. Пред магарето на Нова ТВ той коментира смелото си решение така: „Според мен и три минути стигат, за да разбереш, дали един човек ти пасва.”

На изборите в Швеция Стайков гласувал за партията на пиратите, която дори успяла да вкара двама депутати в Европейския парламент. Причината да гласува доверие на „пиратите”, които се борят за реформи в закона за интелектуалната собственост, е идеята за която той лично се бори – един филм да струва по около две евро и всеки да може да си го гледа онлайн, когато поиска.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !