Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

John Creamer ремиксира парче на MAV и Нина Николина

отпечатай новината

27.06.2011 13:30 | Видян 2026 пъти

John Creamer ремиксира парче на MAV и Нина Николина

Култовият DJ - John Creamer, познат на българската публика като модератор на вкус за цяло едно поколение хаус фенове, е част от съвместния проект на M.A.V и Нина Николина – "Момче дава ле". Сингълът ще се появи съвсем скоро в интернет пространството, както и в ефира на родните радиостанции в две версии - на Richmond Clear и на John Creamer. "Момче дава ле" е третият трак от албума “Project M.A.V”, който ще включва десет хаус парчета с участието на десет емблематични личности, свързани с българската клубна култура и допринесли за нейното развитие. А участието на John Creamer го превръща в събитие, тъй като в последните години той се оттегля от музикалната сцена и се занимава предимно с филмова музика. 

"Момче Дава Ле" е проект, по който работим вече 10 години. През 1998 г. открих тази народна песен благодарение на гайдаря от ансамбъл "Витоша" - Христо Шаллиев. Много скоро след това пуснах парчето на Нина, тъй като отношението й към българската народна музика ми се стори правилно и повярвах, че тя ще прегърне идеята ми", споделя Михаил Вучков. И допълва, че трудностите по реализацията на проекта започват още тогава. Години наред не могат да открият DJ, който да усети парчето и да го вплете в симбиозно звучене с хаус музиката, тъй като неравноделният ритъм на народната песен с оказва непреодолим проблем. Стига се дори до момент, в който Михайл Вучков се изправя пред Ню Йоркският градски съд, след като решава да запише част от вокалите на «Момче дава ле» в подлез в Central Park, чиято акустика е уникална. Записът се случва през ноща, без участниците в него да знаят, че да се намираш в Central Park след един чеса вечерта е криминално престъпление.

През 2010 г. проекта е активиран отново, като този път участниците в него се обръщат към различни български диджеи, като версията предложена от младия диджей и продуцент Richmond Clear ги грабва най-много, защото се доближава до това, което е търсено през всичките тези години. А John Creamer се включва в проекта след като чува парчето и предлага да го ремиксира. Официалното видео към „Момче Дава Ле” ще е именно към неговата версия. 

Както всеки сингъл от проекта “Project M.A.V” -  „Момче Дава Ле” е ангажиран с обществено значима кауза. Михаил Вучков и Нина Николина се обединяват зад идеята за повече българска музика в ефира на родните радиостанции, като според тях това трябва да се случи задължително, дори ако трябва да се наложат квоти за процентно излъчване на българска музика.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !