12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

„Джулай морнинг” на живо по телевизията

отпечатай новината

30.06.2011 10:20 | Видян 2748 пъти

„Джулай морнинг” на живо по телевизията

На 1-ви юли зрителите на сателитния канал на националната телевизия БНТ Свят, както и тези на БНТ1 ще станат свидетели на емблематичния  „Джулай морнинг” концерт, на живо от 5 до 6 часа сутринта. Прякото предаване ще бъде в най-пиковият момент - изгряването на юлското слънце на Варненския плаж.

В концерта ще вземат участие БГ рок групите БТР с Джон Лоутън, група „Сънрайз” с Кен Хенсли и други. Изгревът ще бъде около 5:35ч. и ще бъде посрещнат със световния музикален хит „July Morning”, изпълнен на живо от авторите му „Юрая Хийп”.

„Джулай морнинг” по името на известната песен на групата „Юрая Хийп” от 1971 година („July Morning”) е традиционен хипи празник и в България, възникнал във Варна в средата на 80-те години на миналия век.

Въпреки че традицията е свързана с хипи движението в Америка, тя съществува в България и до днес. На всеки 30 юни срещу 1 юли големи групи хора се събират по цялото Черноморие, за да посрещнат заедно слънцето, което изгрява над морето. Така те смятат, че се пречистват пред него, без това да има връзка с езически или религиозни ритуали.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !