Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

SOFIA ROCKS 2011 ЩЕ ОСТАНЕ В МУЗИКАЛНАТА ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ

отпечатай новината

11.07.2011 15:30 | Видян 3696 пъти

SOFIA ROCKS 2011 ЩЕ ОСТАНЕ В МУЗИКАЛНАТА ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ

“Има ли метъл маниаци? – призова Роб Халфорд жадната за “праведна” музика тълпа пред сцената на стадион Българска армия малко преди полунощ на 8 юли. Повече от 15 000 рок и метъл фенове дойдоха, за да видят може би за последно на живо идолите си Judast Priest и зрелищното им шоу от тяхното “Epitath” турне.

Невероятният спектакъл на законодателите на метъл музиката беше кулминацията на второто издание на фестивала Sofia Rocks 2011. Почти 10 часа хиляди фенове от четири поколения се отдадоха на рок страстите си заедно с любимите си световни легендарни групи: “Judas Priest”, “Whitesnake”, “Mike and The Mechanics”, “Slade” и  “Saxon”.

“Здравейте, София! Здравейте, България! Миналият път, когато бяхме тук, се разрази страшна буря. Днес времето е великолепно. Готови ли сте за малко Whitesnake хитове?” Така David Coverdale окончателно стопи дистанцията между звездите на сцената и техните почитатели отпред и вдигна максимално градуса на емоциите.

Максимални бяха и градусите на термометъра навън. Почти 35 градуса, слънце и жега, ярко безоблачно небе – още в началото на деня беше ясно, че времето ще е на страната на фестивала. Въпреки, че началото на концерта с участието на българския съпорт “Shеky & The Bloodrain” бе обявена за 16.00 ч., още в 13.00 ч. загражданията пред централния вход на Българска армия бяха обсипани от нетърпеливи метъл фенове. Игнорирали невероятния пек, те се бяха приготвили да щурмуват предната линия на стадиона, непосредствено пред сцената, за да са максимално близо до истината. И така, час по-късно, когато входът беше отворен, стотици метъл маниаци щурмуваха алеята на Армията и спряха спринта си чак на първа линия на фен зоната.

Началото на рок празника бе поставено от Shеky и неговата група. Те изсвириха вече добре познатия на публиката репертоар, с който се изявяват по клубовете от две години насам и който ще бъде събран в албум през септември - The Bloodrain, Shadow In The Dark и песента, на която е кръстен албумът The Wrong Side Of Being Right.

Щафетата продължиха англичаните от Slade, които извикаха спомени и сълзи в очите на публиката с емблематичното си “ My Oh My”. Час и половина по-късно на сцената беше вече метъл машината  Saxon. През това време стадионът се пълнеше все повече, а десетки литри бира и вода се опитваха да преборят жегата. Представители на охраната пред сцената доставяха огромни количества вода за най-запалените фенове от предните редици и периодично ги охлаждаше.

Успокояване на страстите и страхотно, позитивно настроение донесе изпълнението на Mike & The Mechanics. Публиката имаше възможност да се наслади на уникалното концертно изпълнение на хитовете: “Another Cup Of Coffee”, “Over My Shoulder”  и най-вече легендарното “I Can`t Dance” на  Genesis, написано от Майк Ръдърфорд – лидер на Mike & The Mechanics. Двата вокала на групата Tim Howar и Andrew Roachford грабнаха сърцата на публиката още при първите си изпълнения. Леко изненаданите в началото метъл маниаци започнаха да се поклащат в такт все по-активно, като на  ‘I Can`t Dance” вече съвсем отпуснаха душите си и волно затанцуваха легендарния танц от видеото на парчето, в стройно виещи се по стадиона редици. 

 

 

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !