Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Новите вълшебни думи „разрешавам” и...

Възпитавани сме, че единствените „вълшебни думички” са...

Принс ще бъде хедлайнер на Sziget!

отпечатай новината

22.07.2011 11:20 | Видян 1824 пъти

Принс ще бъде хедлайнер на Sziget!

Един от най-вълнуващите и уникални изпълнители на всички времена, 7 кратен носител на награда Грами и истинска икона на американската поп музика, ще посети Унгария. Принс ще свири на главната сцена на Sziget на ден 0 (9 август) и ще изпее най-големите си хитове.

Буквално преди минути организаторите на Sziget поднесоха сензационна новина точно 2 седмици преди официалния старт на фестивала! На 9 август 2011 г., на главната сцена на Sziget ще свири Принс Роджър Нилсън, легендата, позната и до днес на световната рок енд рол сцена под името Принс.

От 1876 година той е под светлината на прожекторите, продал е над 100 милиона записа, има 10 платинени албума, спечелил е няколко награди Грами, Златен Глобус и дори Оскар. А сега ще даде всичко от себе си за дошлите от целия свят фенове на фестивала Sziget. От сега започнете да се подготвяте за хитове като “Purple Rain”, “Kiss”, “When Doves Cry”, “1999” и още много други.

“Знаем, че е малко необичайно да обявим участието на звезда от такава величина толкова късно, но полският Open`er фестивал е уредил участие на Принс за началото на юли, като ексклузивно участие на фестивалния сезон за 2011 година за тази част от Европа.

За щастие, организаторите от Полша - Alter Art бяха готови да направят компромис и без тяхна помощ това невероятно шоу нямаше да може да се състои и на Sziget. Изключително щастливи сме, че Принс ще дойде на фестивала, особено след като знаем, че това ще бъде единственото му шоу в този регион” – обясни Gabor Takacs, организаторът на Sziget.


Както се казва - запазихме най-доброто за накрая: Принс най-после потвърди поканата ни да дойде в Будапеща. Концертите му по целия свят обикновено се разпродават за няколко дни, затова организаторите са убедени, че оставащите 2 седмици до фестивала, ще са напълно достатъчни, за да се продадат всички останали билети. Ако не искате да пропуснете най-значимото музикално събитие на годината, купете си билет веднага. Принс гарантира уникално изживяване всеки път, когато се появи на сцената.  Доказателство за това е невероятният международен отзвук от медиите след юлския му концерт в Полша, продължил повече от 2 часа.

Лайн-ъпа на Day 0 на Sziget е предвождан от Принс, но в програмата за същия ден може да откриете още много други вълнуващи събития. Например на Rock-Metal Stage ще забият най-успелите банди, свирили на Sziget в последните години.

Очаквайте и звездния парад от концерти на банди, които биха били хедлайнери на “нормален” Sziget ден, но Day 0 е специален и в този си смисъл. Вижте Ню-Йоркчаните от Klezmatics, сърбите от Boban i Marko Markovic Orkestar, както и руските ъндърграунд звезди от Leningrad.

Доста информация само в едно прес съобщение, затова нека обобщим: получавате властващия Принс на поп музиката, американски клезмери, сръбски брас, руски ъндърграунд, европейски таланти и още много, като всичко това е на цената на седмичен къмпинг билет.

Ако вече сте закупили 5 дневен билет, който не е за къмпинг, или ако планирате да дойдете само за няколко дни, тогава може да купите специален “Day 0 ticket’” за 52 EUR и да се присъедините към най-доброто подгряващо парти в историята на фестивала Sziget!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !