Фаталната цифра 9 и силата на...

Къде са се появили първите земеделци в праисторията,...

Кулинарни разкази от село Голица във...

Тази събота (18 май) от 11:00 ч. по bTV „Вкусът на...

Ейми Уaйнхаус: Искаха да ме лекуват, но аз казах Не, не, не....

отпечатай новината

29.07.2011 14:40 | Видян 5852 пъти

Ейми Уaйнхаус: Искаха да ме лекуват, но аз казах Не, не, не....

В едно от най-известните си парчета починалата в края на миналата седмица британска изпълнителка Ейми Уайнхаус извиква „Те се опитаха да ме накарат да се лекувам, но аз казах Не, не, не....” Песента разказва за опитите й да спре дрогата и алкохола – виновниците за нейната ранната смърт.

Ейми Уайнхаус издъхна на 23 юли в дома си в Лондон, на 27 години. На самия връх на славата си, тя се присъедини към легендарните си колеги от тъй наречения Клуб 27 . В митичната „организация” влизат известни личности, предимно музиканти, отишли си на тази възраст.
Ейми Уайнхаус остава в музикалната история със своя стил, включващ соул, джаз и аренби. Тя има зад гърба си 5 награди Грами за албума си от 2006 Black to Black. Приживе бе смятана за една от най-влиятелните британски певици, наричана Новата Били Холидей.
Родена на 14 септември 1983 г. Ейми Уайнхаус започва да пише песни едва 14 годишна под влияние на своя баща, шофьор на такси, който не спирал да тананика хитове на Франк Синатра. Малко след като прописва поезия Ейми е изключена от училище за това, че си продупчва носа и „други неприемливи за възрастта й постъпки“. Сред хулиганските й прояви е пеене на висок глас в час.

Издава дебютния си албум Франк , когато е на 20 и моментално е оценена от музикалната критика като певицата с най-висок потенциал. Оттогава датира и нейната най-силна и разрушителна любов – с видео продуцента Блейк Филдър Сивил. Двамата често прекаляват с алкохола и наркотиците и стават популярни със скандалите си. Често лондончани ги засичат да се карат и бият по улиците в малките часове на нощта.

От 2007 г. досега британските таблоиди не пропускаха да публикуват снимки на дрогираната до смърт Ейми, както по време на турнета, така и когато отмаря из лондонските локали. Почти на всичките си концерти тя се появява с чаша алкохол в ръка, често залита и е неадекватна. Месец преди да почине, на 18 юни, тя се яви мъртво пияна на сцената в Белград.  Звездата пя фалшиво, не успя да изкара докрай нито едно парче и бе освиркана от феновете. 

Веднага след това тя отмени турнето си, което трябваше да продължи в Истанбул и Атина и замина на лечение с наркоманията. Според журналистите на Острова тя се е отървала успешно от дрогата, но не е успяла да скъса с алкохола, което е довело до ранната й смърт.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !