Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Миро дължи хиляди за хита “Губя контрол”

отпечатай новината

02.08.2011 10:15 | Видян 3438 пъти

Миро дължи хиляди за хита “Губя контрол”

Неприятен музикантски скандал се развихря из родните медии и той отново е на тема авторски права. Този път намесени са Миро и тоталният хит “Губя контрол”. “Всеки ден” научи, че певецът , който е и продуцент на парчето, отдавна не плаща авторски права на композиторите на песента Ясен Козев и Крум Георгиев, в резултат на което ги ощетява с хиляди левове. За да сложи край на всичко това, бившата дуетна половинка на Галя реши да изтегли парчето от радио и тв ефира и в крайна сметка меломаните ще могат да слушат и гледат “Губя контрол” само на домашните си плейъри.

“Песента се изтегля от ротация заради неустановени отношения между авторите и продуцентът”, заяви пред “Всеки ден” пиарът на Миро- Светла Русева и не пожела да влиза в повече детайли.

Ясен Козев, който научи новината от “Всеки ден” пък не беше изненадан, защото спорът между него, Крум и поп звездата датира отдавна именно заради периодичното неизплащане на дивиденти от ротациите на хита. В резултат на това Ясен Козев и Крум Георгиев решават да забранят на Миро да пее песента на живо и това става видно от официалното изявление, което направиха пред „Всеки ден“

„Решението на Миро да спре от ротация „Губя контрол“ е в отговор на изпратената от нас нотариална покана, с която забраняваме на Миро да изпълнява на публични места песента. Това означава, че той  няма да може да пее на живо парчето по участия и турнета, нито пък да го използва за каквото и да е възпроизводство – под формата на ремикси, например.

Причината да бъде изпратена нотариалната покана, е че Миро е в грубо нарушение на Закона за авторското право и сродните му права и от 2008 година насам не е уредил отношенията си с основните автори на песента. Ние искаме феновете на „Губя контрол“ да могат да се радват и да слушат парчето още дълго време, но от друга страна сме убедени, че законите в България трябва да се спазват. Принудихме се да направим тази крачка, защото е крайно време да се спре практиката изпълнителите да не се съобразяват с труда на авторите и да не изпълняват законовите си задължения към тях”, заяви Ясен Козев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !