Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Нова мода по балконите – домашен канабис

отпечатай новината

04.08.2011 15:45 | Видян 4648 пъти

Нова мода по балконите – домашен канабис

Нова мода „плъзна“ по балконите. Предприемчиви младежи зареждат със семена, поръчани по интернет и засаждат домашни ферми за отглеждане на марихуана. Полицията е безсилна да направи каквото и да било по въпроса, тъй като колетчетата от чужбина няма как да се отварят. Поръчките по интернет са стотици и хиляди и няма как хем да се спазва тайната на кореспонденцията, хем законът.

Собствената реколта излиза и доста по-евтино, показа проверка на „Всеки ден“. Единственият разход е покупката на семена и торове, която става напълно легално. Това е така, защото семената на марихуаната са напълно законна стока за разлика от самия наркотик. Поръчаните семена пък идват за седмица в България и минават без проблем през митниците.

Изборът е голям, хиляди сайтове в интернет предлагат небивало разнообразие от сортове, консумативи, дори и техника за отглеждане на растенията, например цели инсталации, които осигуряват специфична светлина, температура и ниво на влагата на въздуха. Форумите пък са пълни с професионални съвети, как да гледате растенията си и какви са най-подходящите сортове за климата на държавата, която ще отглеждате.

Цените варират в зависимост от сорта на марихуаната. Разлика има и по отношение на времето, за което растението пораства и дава реколта. Например 10 семена от ранни сортове, които обичат естествената светлина, навън струват 22 евро. Едни от най-скъпите сортове, които се гледат в градината, пък са с екстравагантните имена Early girl (Ранобудно момиче) и Early pearl (Ранна перла) – около 55 евро за 10 семена. Цените на марихуаната, която задължително се отглежда с инсталация пък, значително надвишават тези на „естествените растения“. Инсталациите обаче са изключително скъпи и са за професионалисти.

10 семена от най-скъпия сорт в един от тематичните сайтове за продажба на консумативи струва 150 евро. Растението почти няма листа за сметка на огромните „глави“, които връзва. Малко по-евтин е друг такъв хибрид – Northern lights, 10 семки от него струват 137 евро. В описанието на растението е посочено, че то стига височина от 150 до 180 сантиметра, узрява за 65 до 75 дни, а продукцията му стига до 150 грама.

Елементарната сметка показва, че домашните производители, решили да купят този сорт, си спестяват маса пари. По сметки на МВР един грам „холандец“ се продава на пазара за 30 лв. Така във финикийски знаци растението, гледано на балкона, може да се осребри за близо 4500 лв. Това обаче рядко се случва, повечето домашни фермери кътат реколтата за себе си и близките си приятели и не се намесват в пазара на наркотици.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !