Разкриха коя е местността на...

Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи създава...

Новият VW California за първи път с...

Три години след дебюта на новия Multivan, VW представи...

Вкусна като Анелия, широка като Камелия

отпечатай новината

09.08.2011 12:00 | Видян 14574 пъти | Гласували 1

Вкусна като Анелия, широка като Камелия

„Айде на царевицейшън!”, подвиква мургав сънародник по плажа в Ахтопол, опитвайки се всячески да привлече вниманието на плажуващите. Единственото което постига обаче е да предизвика усмивките им, защото българинът вече ходи на плаж с храна от вкъщи. Това не пречи обаче да се наслаждава на плажния фолклор и дори да го повтаря след продавачите, които стават все по-остроумни в желанието си да пласират стоката, а тя се свежда до царевица и гевреци нанизани на дървени пръчки.

„Юнашка кокалашка” е другото „търговско” наименование на царевицата по плажа, а ако и това не мине се пристъпва към тежката артилерия като: „вдига пара, не се бара” , „горещите бухалки, моля” или пък “вкусна като Анелия, широка като Камелия

Преди внезапната кончина на Краля на попа Джако преди две години, уличните продавачи си позволяваха и следната реклама: „Млечна царевица – закуската на Майкъл Джексън….”, което вече предизвикваше бурен смях у всекиго, чул твърде двузначното подвикване. Днес това няма как да се случи, затова пък може да се види следният надпис върху фасадата на заведение в Синеморец: „Цици има по целия плаж, но пици има само при нас”.

Ако пък седите пред захарния памук и се чудите дали ви се дават два лева за него, то продавачът ще ви привлече или отврати със следното изречение: „Захарен памук- десертчето на Азис” или пък „Хайде на розовата виагра”.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !