Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Как да се държат добре към Вас във...

Ако има нещо, което парижани искат туристите да знаят,...

2 дни до Spirit of Burgas

отпечатай новината

10.08.2011 17:15 | Видян 2313 пъти

2 дни до Spirit of Burgas

Бургас вече е готов да посрещне хилядите фенове на фестивала.
До старта на 4-то издание на фестивала Spirit of Burgas остават две денонощия. На Централният плаж в Бургас с трескави темпове се издига фестивалното градче. Най-голямото съоръжение – основната сцена, където ще са и гиговете на големите имена от световната сцена, е с височина 17 метра и 37 м дължина, с 220kw звук и осветление.

Организаторите на събитието не се притесняват от лошо време, което да попречи на провеждането му. Spirit of Burgas се прави съвсем целенасочено винаги в средата на август. Бургас е един от българските градове с най-много слънчеви дни в годината, а най-малко валежи и бури през последните 100 години са регистрирани именно през периода 12-18 август.

Чуждестранни фенове се очакват главно от Англия и Русия. Хора в инвалидни колички ще бъдат допускани на Spirit of Burgas без билет. Във фестивалната зона за тях ще бъде отделена специална платформа с директен изглед към основната сцена. Медицински пункт ще бъде на разположение на посетителите на фестивалния къмпинг 24 часа в денонощието. Полицаи от различни звена ще охраняват събитието, подкрепени от 3 частни охранителни фирми, пожарни коли, гранични полицаи и екипи на  Гражданска защита. Общият брой охранители е 148. За нуждите на пристигащите с автомобили се подготвят зони за паркиране по цялата улица „Булаир”.
                                                                         
Както всяка година, къпането в морето по време на фестивала е забранено. Екипи на Гражданска защита, водноспасителната служба и водолазен екип ще следят с лодка за сигурността и здравето на присъстващите. Осем спасители ще са дежурни от 20.00 до 6.00ч. и трима на територията на къмпинга от 6 до 16 часа.

За нуждите на пристигащите с автомобили се подготвят зони за паркиране по цялата улица „Булаир”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !