Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Гришо изпусна №6 в света

отпечатай новината

18.08.2011 10:45 | Видян 1716 пъти

Гришо изпусна №6 в света

Григор Димитров пропусна възможността да запише първата си победа срещу играч от Топ 10 на световния тенис. Българският талант взе първия сет срещу №6 в света Давид Ферер на турнира от сериите “Мастърс” в Синсинати, но въпреки това загуби след 6:4, 1:6 и 5:7.

Гришо игра за четвърти път в кариерата си срещу тенисист от първата десетка, след като преди това записа две загуби от Жил Симон и веднъж падна от Рафаел Надал.

Срещата започна отлично за Димитров, който набързо поведе с 4:1 и при 5:3 вече сервираше за първия сет. Испанецът обаче направи пробив, но след това Димитров успя да го върне и по този начин да поведе в резултата.

В началото на втория сет Григор пропусна страхотна възможност за нов пробив, след като Ферер направи цели четири двойни грешки в подаването си. Вместо това в следващия гейм испанецът проби и след това нямаше проблеми да изравни резултата след категоричното 6:1.

Третата част бе доста равностойна, като и двамата тенисисти имаха сериозно предимство при сервис геймовете си. При 5:6 опитният испанец пое инициативата и след серия от атаки поведе с 0-40. Първите три мачбола бяха спасени, но последва четвърти и тогава Ферер не сгреши, слагайки край на този оспорван двубой, продължил 2 часа и 23 минути.

С достигането си до втори кръг в Синсинати Гришо си осигури 17 000 долара от наградния фонд и 45 точки за ранглистата, но ще добави само 18, тъй като има да защитава 27 от спечелването на фючърс в Испания през миналата година.

През следващата седмица Димитров ще участва на турнира в Уинстън Салем. На него ще играят още американците Родик, Фиш, Изнър, Харисън и Куери, както и Долгополов, Мелцер и Багдатис.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !